Ελεύθερος με αυστηρούς όρους και ο 20χρονος για το επεισόδιο οπαδικής βίας στην Καλαμάτα

Ελεύθερος με αυστηρούς όρους και ο 20χρονος για το επεισόδιο οπαδικής βίας στην Καλαμάτα

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται πως εμπλέκεται στο σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας το βράδυ της Κυριακής 23 Απριλίου στην Καλαμάτα, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Τότε, ομάδα οκτώ ατόμων που έφερε διακριτικά του Παναθηναϊκού επιτέθηκε φραστικά σε δύο άτομα που φορούσαν φανέλες της ΑΕΚ. Τους απείλησαν και τους ζήτησαν να τους δώσουν τις φανέλες. Την ώρα που προσπαθούσαν να τις δώσουν, ένα από τα άτομα που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πιθανότατα με κάποιο γυάλινο ποτήρι, χτύπησε 31χρονο στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά κοντά στο δεξί μάτι.

Συλλήψεις
Για την υπόθεση συνελήφθη αρχικά ένας 22χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ αρνήθηκε ότι χτύπησε με οποιονδήποτε τρόπο τον 31χρονο.

Καθώς αναζητούνταν, παρουσιάσθηκε αυτοβούλως, διότι ήταν ανάμεσα στην ομάδα των οκτώ ατόμων, κι ο 20χρονος Αλβανός.

Χθες απολογήθηκε στον ανακριτή, συνοδεία του δικηγόρου του Κώστα Μαργέλη, ενώ επίσης αρνήθηκε ότι είναι αυτός που τραυμάτισε τον 31χρονο και έδωσε τη δική του άποψη για το τι συνέβη.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, να μην προσεγγίζει αθλητικούς χώρους που διεξάγονται παιχνίδια του Παναθηναϊκού και όταν παίζει ο Παναθηναϊκός, δύο ώρες πριν, δύο ώρες μετά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να εμφανίζεται και να παραμένει στο αστυνομικό τμήμα.

Οι δύο που έχουν απολογηθεί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού.

Για την ίδια υπόθεση έχουν αναγνωρισθεί τουλάχιστον δύο άτομα ακόμα, τα οποία αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή για να καταθέσουν.
Β.Β.

Φώτο αρχείου