Φιλιατρά: Λαμπρός ο εορτασμός των Μεγαλομαρτύρων Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας

Φιλιατρά: Λαμπρός ο εορτασμός των  Μεγαλομαρτύρων Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της μνήμης των Μεγαλομαρτύρων Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στα Φιλιατρά, όπου τιμήθηκε με ευλάβεια η, αναγνωρισμένη με ΒΔ από το 1948 ως τοπική αργία, εορτή!

Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών συνέρρευσε στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Με το πέρας της ξεκίνησε η λιτανεία των εικόνων του Αγίου Τιμοθέου και της Αγίας Μαύρας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, μαθητών σχολείων της πόλης και πιστών. Τιμές απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση και συνεχίστηκε η λιτανεία με κατάληξη στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, όπου και έγινε η Απόλυση.

Στις θρησκευτικές τελετές συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Λεβεντάκης, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ., Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Πιπίνα Κουμάντου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αριστέα Καζάκου και Μενέλαος Γερονικολός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και αξιωματικοί – εκπρόσωποι της Π.Α. και των Σ.Α., ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Άκης Κατρίτσης.

Σπηλιά

Την εορτή των Μεγαλομαρτύρων Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας τίμησαν και στη Σπηλιά Τριφυλίας, προχθές με πανηγυρικό εσπερινό, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και λιτάνευση των εικόνων, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και πιστών, ενώ χθες με πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Λεβεντάκης, οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αριστέα Καζάκου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Σπηλιάς Ευθύμιος Γυφτάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η επικεφαλής παράταξης στο Δ.Σ. Τριφυλίας και υποψήφια δήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου και ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Άκης Κατρίτσης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου