Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ενοριακός Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη της Καλαμάτας και η Ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η επονομαζομένη “Των Καλογραιών”. Στον Ενοριακό Ιερό Ναό χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τους Πρωτοπρεσβυτέρους Σωτήριο Τζαϊλέα και Γεώργιο Τσιριγώτη, τον Οικονόμο Ανδρέα Γεωργακόπουλο και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Στην Ιερά Μονή των Καλογραιών προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο της Μονής Οικονόμο Βασίλειο Κουτσόγιαννη, ενώ παρέστη σύσσωμη και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Δημιόβης. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στα τρία φωτεινά σημεία που προβάλλονται από την Αγία μας Εκκλησία κατά την σημερινή ημέρα. Πρώτα αναφέρθηκε στο φως το οποίο μετέτρεψε τον Απόστολο Παύλο από διώκτη των Χριστιανών σε Απόστολο των Εθνών. Κατά δεύτερον αναφέρθηκε στο φως που χάρισε ο Χριστός στον εκ γενετής τυφλό και τρίτον στο φως που, εν είδει Σταυρού, οδήγησε τον Μέγα Κωνσταντίνο στην Αλήθεια του Χριστιανισμού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Καθολικού και της Ιεράς Μονής και η Αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο.