Η Εράνη Φιλιατρών κατέκτησε τον τίτλο της Α΄ Τοπικής

Η Εράνη Φιλιατρών κατέκτησε τον τίτλο της Α΄  Τοπικής

Σε μπαράζ θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική

Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α ΄ Τοπικής κατηγορίας πανηγύρισε χθες η Εράνη Φιλιατρών, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-0 στην έδρα της, του Ολυμπιακού Ανάληψης.

Μία σπουδαία επιτυχία για την Φιλιατρινή ομάδα, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση με 88 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον ΑΟ Κυπαρισσίας.

Μάλιστα η Εράνη Φιλιατρών κατέκτησε τον τίτλο αήττητη (είχε απολογισμό 28 νίκες και 6 ισοπαλίες, σημείωσε δε 104 γκολ και δέχθηκε 15).

Η Φιλιατρινή ομάδα πλέον θα διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ (με πρωταθλητές άλλων έξι ομίλων) την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Η επικράτηση της Εράνης Φιλιατρών στο χθεσινό ματς ήρθε με χαρακτηριστική άνεση. Σε όλο το ματς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και εκτός από τα 5 γκολ έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες.

Η Εράνη Φιλιατρών προηγήθηκε στο σκορ στο 26΄ με αυτογκόλ του Απόστολου Μωραγιάννη (προηγήθηκε σέντρα του Νίκου Βασιλόπουλου και κεφαλιά του Νίκου Κόλλια, όπου η μπάλα κτύπησε στο σώμα του αμυντικού του Ολυμπιακού Ανάληψης πριν καταλήξει στα δίχτυα).

Ο Θανάσης Γεωργιόπουλος (31΄ με διαγώνιο σουτ, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Νίκου Κόλλια), διαμόρφωσε το 2-0. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής (57΄ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γιάννη Τσόπελα) πέτυχε το 3-0.

Ο Παναγιώτης Πλακάς (76΄ με κοντινό πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Θανάση Γεωργιόπουλου) έκανε το 4-0.

Ο Γιώργος Καλογερόπουλος στο 86΄ με αυτογκόλ πέτυχε το τελικό 5-0  (προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα σε σέντρα του Παναγιώτη Μπινιώρη).

Διαιτητής ήταν ο Απόστολος Καυκάς, ενώ βοηθοί οι Χρήστος Καραμπέτσος και Χρυσοβαλάντης Μπουρίκας.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Κώστας Λυμπερόπουλος): Κουμπαρούλης, Τσόπελας (78΄ Οικονομόπουλος), Μπινιώρης, Γκότσης (78΄ Νικολακόπουλος), Πέππας, Γκεβόρι (68΄ Χρονόπουλος), Μιχαλόπουλος (60΄ Χάρμπας), Βασιλόπουλος, Κόλλιας (68΄ Πλακάς), Γεωργιόπουλος, Mπάρκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (Νίκος Γεωργακλής, Κώστας Λαμπρόπουλος): Κατσίποδας, Παπανδρέου, Δασκαλάκης, Κρεμμύδας, Μωραγιάννης, Καλογερόπουλος, Ξυδιάς, Διονυσόπουλος, Κοντομανωλόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Πατσιώτης, Αγγ. Θεοδωρακόπουλος.

Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Άκης Διακουμόπουλος, ενώ γιατρός ο Ζαχαρίας Στάμος.

  • Πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς και μετά τη λήξη του από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγονταν ο ύμνος της Εράνης Φιλιατρών.
  • Η κερκίδα του Δημοτικού Γηπέδου Φιλιατρών ήταν κατάμεστη από φιλάθλους.
  • Τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Φρούσος, ο Α΄  αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Άγγελος Γεωργόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ Βασίλης Αθανασόπουλος, καθώς επίσης παλιοί παράγοντες και ποδοσφαιριστές της Εράνης Φιλιατρών.
  • Μετά τη λήξη του αγώνα τα μέλη της διοίκησης, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές της Εράνης Φιλιατρών έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Ανοίχτηκαν πολυάριθμες σαμπάνιες, ενώ οι έξαλλοι  πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν στα αποδυτήρια.

Ο ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 6-1 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 6-1 χθες στην έδρα του του Αστέρα Αρφαρών στο φινάλε του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Ο ΑΟΚ κατέλαβε τελικά τη 2η θέση (χωρίς να γνωρίσει ήττα σε 34 αγωνιστικές) με δύο βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια Εράνη Φιλιατρών.

Τα γκολ του ΑΟ Κυπαρισσίας σημείωσαν οι Δημήτρης Κατσιώλης (2΄), Θανάσης Μπακατσέλος (22΄ και 27΄), Παναγιώτης Μπουτσικάκης (35΄) και Ίλια Μιτρόφ (61΄ και 65΄).

Για τον Αστέρα Αρφαρών σκόραρε ο Α. Βανικιώτης (71΄).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ηλίας Ρέκκας με βοηθούς τους Χάρη Τσοπανάκη και Ευθύμιο Κορομηλά.

ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Γιώργος Καλόμαλος): Δασκαλόπουλος, Καπλάνης, Γεωργιόπουλος, Μιτρόφ, Π. Μπουτσικάκης, Ντιόπ, Μπακατσέλος, Ζαφείρης, Ανδρουτσής, Κύρκο, Κατσιώλης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Σέφα, Φέστας, Μπαράϊ, Παντσιώτης, Π. Μωραγιάννης, Πετρόπουλος, Γ. Μπούρας, Θ. Μπούρας, Κ. Μωραγιάννης, Σακκάς, Γιαννακούντζος.

______________________  

Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 3-0 ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΚΟΡΩΝΗΣ
Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας ο Πάμισος Μεσσήνης καθώς επικράτησε με 3-0 χθες στην έδρα του Ακρίτα Κορώνης. Τα γκολ σημείωσαν οι Κλέιντι Ντίσα (17΄), Στάθης Βλάχος (71΄) και Χριστόφιλος Μακαρούνης (83΄).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ηλίας Τσουλάκος, ενώ  βοηθοί η Δήμητρα  Ρηγοπούλου και ο Γιώργος Μπαρδής.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Αντώνης Τσουκαλάς): Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Νινιός (56′ Μπορχάν), Μπαστακός, Υμεράσι, Ντίσα, Βλάχος, Τιμπλαλέξης (80′ Μακαρούνης), Κουλόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρουμελιώτης (60′ Φιλόπουλος).

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (Σπύρος Τσίκινης): Βαρβεράκης, Παναγιωτόπουλος, Καγιανάς, Κουτσουμπός, Κουτίβας, Φιλάϊ, Χοτζόλι, Κυριόπουλος, Σαρελάς, Τσελάι, Πεΐδης.

_____________________ 

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 7-1 ΤΗΝ ΑΕ ΑΒΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ
Ο Εθνικός Μελιγαλά επικράτησε με το εντυπωσιακό 7-1 της ΑΕ Αβίας χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου, καταλαμβάνοντας έτσι την 8η θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής.

Τα γκολ του Εθνικού Μελιγαλά σημείωσαν οι Νίκος Ράπτης (22΄ και 44΄), Δημήτρης Παπαθεοδώρου (36΄), Πέτρος Τσίκας (45΄), Γιάννης Παπαργυρίου (50΄), Κανάρης Μπούνας (67΄) και Άκης Κατσαντώνης (75΄).

Για την ΑΕ Αβίας άνοιξε το σκορ ο Γρηγόρης Πανταζής (20΄).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ευάγγελος Αράπης, ενώ βοηθοί οι Ευάγγελος Μπασιλάρης και Ιωάννης Λουκάς.

ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Μιχάλης Γεωργιόπουλος): Νιάρχος, Αλντέσκου, Δ. Τσουλάκος (69′ Ψαλτήρας), Γαβράς, Τζανετέας (69′ Πούλης), Ε. Τσουλάκος, Α. Καρδάσης (11′ λ.τρ. Γεωργίκος), Αποστολίδης (46′ Λυκουρέζος), Μπαζάνης, Δ. Κορμπής (69′ Μητσέας), Πανταζής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Αντώνης Μαυρέας, Αντώνης Παπαγιαννόπουλος): Κρευμάδι, Χρ. Διακουμάκος, Μπίτζας (69′ Αναστασίου), Φέστας, Λάγιος, Ράπτης, Παπαθεοδώρου, Τσίκας (55′ Κατσαντώνης), Α. Σπυρόπουλος, Γ. Σπυρόπουλος (61′ Καραπετυάν), Παπαργυρίου (55′ Μπούνας).

_________________________ 

Ο ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ 3-1 ΤΟΝ ΤΕΛΟ ΑΓΡΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Ο ΑΟ Μεθώνης νίκησε με 3-1 τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης, για την 34η  (και τελευταία αγωνιστική) του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής, καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Τα γκολ της ομάδας της Μεθώνης πέτυχαν οι Καραγλάνης (17΄), Μπεγέτης (54΄) και Μίχος (85΄).

Για τους ερυθρόλευκους των Γαργαλιάνων σκόραρε ο Διονυσόπουλος (42΄).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κομπιλίρης, ενώ βοηθοί οι Παναγώτης Νικολόπουλος και Αντώνης Μιχαλόπουλος.

ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ (Βασίλης Κοσυφολόγος): Π. Μίντζηρας (87′ Φ. Μίντζηρας), Παρασκευόπουλος, Τσιμικλής, Δήμος, Τσάνε, Σπαντιδέας, Μάραντος, Καραγλάνης (75′ Μίχος), Χρόνης, Τσαγκάρης, Μπεγέτης.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Δημήτρης Λίτσας): Σαρρής, Σταυρόπουλος, Κωνσταντόπουλος (64′ Καραχούντρης), Ανδρώνης, Ζόμπολος, Κανελλόπουλος, Νικολόπουλος, Διονυσόπουλος, Τσελάι, Οικονομόπουλος (36′ λ.τρ. Fundeanu), Σερέτης.


ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΕ ΜΑΝΗΣ 4-3
Χάρηκαν ποδόσφαιρο και γκολ στο φινάλε του πρωταθλήματος
Δύο από τις καλύτερες και πιο υγιείς ομάδες του πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής συναντήθηκαν χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και χάρηκαν το φινάλε του πρωταθλήματος σκοράροντας 7 φορές! Ο Πανθουριακός επικράτησε τελικά με 4-3 απέναντι στην ΑΕ Μάνης, με το φιλμ του αγώνα να έχει ως εξής:

22’ σέντρα Νικολόπουλου από αριστερά, ο Σαρδέλης με πλασέ σε κενό τέρμα και 1-0 για τον Πανθουριακό

29’ σουτ του Ζαχαρόπουλου, η μπάλα βρήκε στη ρίζα της κάθετης δοκού, στην επαναφορά ο Ι. Γιακουμής με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων

33’ ο Αλεξανδρόπουλος με ασύλληπτο σουτ από πλάγια δεξιά …κεραυνοβόλησε τον Π. Γιακουμή, μειώνοντας το σκορ

48’ ο ίδιος παίκτης και πάλι με δυνατό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, νίκησε και πάλι, αυτή τη φορά στην κλειστή του γωνία τον γκολκήπερ της Θουρίας, πετυχαίνοντας την ισοφάριση (2-2)

55’ από ένα φάουλ του Αλεξανδρόπουλου από αριστερά, ο Κυρ. Πουλάκος έπιασε απ’ ευθείας μέσα στην περιοχή την κεφαλιά, αλλά ο Π. Γιακουμής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ

66’ από «ασίστ» του Αλεξανδρόπουλου, ο Μπέρμπερη αφύλακτος στο 2ο δοκάρι με πλασέ έδωσε προβάδισμα στους Μανιάτες

74’ παράλληλη μπαλιά του Γεργουλέα από αριστερά, ο Φαββατάς με πλασέ στο 2ο δοκάρι ισοφάρισε αυτή τη φορά για τον Πανθουριακό (3-3)

87’ από κάθετη πάσα του Μπούνα, ο Φαββατάς νίκησε σε τετ α τετ με δυνατό πλασέ τον Καρούμπαλη, παρά την προσπάθεια του τελευταίου, ο οποίος απέκρουσε, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία της μπάλας

91’ «τακουνάκι» του Νικολόπουλου από κοντά, ο νεαρός Καρούμπαλης απέκρουσε εντυπωσιακά

Διαιτητές: Ηλίας Νικολόπουλος (Γιώργος Μιχαλόπουλος–Ζωή Χαλκιαδάκη)

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος): Π. Γιακουμής, Μπούνας, Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης, Καραχάλιος (40’ Αγγελόπουλος), Κουντάνης, Σαρδέλης, Ζαχαρόπουλος, Γεωργουλέας, Νικολόπουλος, Ι. Γιακουμής (40’ Φαββατάς).

ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Πολίμος): Κωνσταντακόπουλος (72’ Καρούμπαλης), Σπυρέας (72’, Γουρνάς, Γιαννής, Δουρούμης, Τζανετέας (56’ Κοστρίβας), Μπάλας, Μπέρμπερη, Κυρ. Πουλάκος, Αλεξανδρόπουλος (77’ Μπουλλάρι), Ρότσι.

______________________  

Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(34η αγωνιστική)

Εράνη Φιλ.  – Ανάληψη 5-0

Κυπαρισσία – Αρφαρά 6-1

ΑΕ Αβίας – Εθνικός Μελ. 1-7

ΠΑΣ Ράχης – Ομόνοια (χ.α.) 3-0

Θουρία – ΑΕ Μάνης  4-3

Σπερχογεία – Καλό Νερό (χ.α.) 3-0

Πάμισος Μες. – Κορώνη 3-0

Απόλλων Καλ. – Ηρακλής Καλ. (χ.α.) 0-3

Μεθώνη – Τ. Άγρας 3-1

Η ΤΕΛΙΚΉ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 34 αγώνες)
Εράνη Φιλ. 104-15      88
Κυπαρισσία 103-17            86
Πάμισος Μεσ. 88-20  81
Θουρία 81-26              74
ΑΕ Μάνης      89-33     70
Μεθώνη 60-39     62
Εθνικός Μελ. 50-40    55
Κορώνη 56-68      54
Ηρακλής Καλ. 64-69           46
Σπερχογεία 44-52         43
ΑΕ Αβίας 45-74         40
Τ. Άγρας 41-62  38
ΠΑΣ Ράχης 34-44      37
Ανάληψη 43-43        35
Αρφαρά 33-92          23

* Ο Απόλλων Καλαμάτας παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα.

* Ο ΠΑΟ Καλού Νερού και η Ομόνοια, αποβλήθηκαν  από το πρωτάθλημα.

* Από τον Ολυμπιακό Ανάληψης  έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί.