Η Κυπαρισσία τιμά την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα

Η Κυπαρισσία τιμά την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα

Τριήμερος εορτασμός, Γύρος της Πόλης, Λευκή Νύχτα, Συνάντηση Χορωδιών

Με τριήμερες εκδηλώσεις, θρησκευτικές τελετές και λιτανεία τιμάται στις 3, 4 & 5 Ιουνίου η παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού που καταρτίστηκε από το Δήμο Τριφυλίας σε συνεργασία με τις εκκλησιαστικές Αρχές και τους φορείς της πόλης:

Το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα διεξαχθεί ο 26ος Γύρος της Κυπαρισσίας με συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην κεντρική πλατεία. Ακολουθεί η «7η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας» του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης ύστερα από τρία χρόνια αναστολής διοργάνωσης εξαιτίας του κορωνοϊού και των εργασιών ανάπλασης στην αγορά για το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου Κηρύγματος και Αρτοκλασίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Άνω Πόλη χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα, στις 7.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά Θείου Κηρύγματος. Στις 10.30 π.μ. θα ξεκινήσει λιτάνευση της εικόνας με κατάληξη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, που θα αποδώσει τιμές, μαθητών και πιστών. Την ίδια μέρα και ώρα 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας θα διεξαχθεί η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, στην οποία θα συμμετέχουν η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «Τελέσιλλα», η Χορωδία Γαργαλιάνων «Πολύμνια», ο Σύλλογος «Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου» – Γυναικεία Χορωδία Αργοστολίου, η Παιδική Χορωδία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας και η Πολυφωνική Χορωδία “Ηδύφωνον” Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου