Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τα πρόσφατα περιστατικά τυφλής βίας από ανήλικους

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τα πρόσφατα περιστατικά τυφλής βίας από ανήλικους

“Την τελευταία εβδομάδα η Καλαμάτα έχει βιώσει δύο ακραία περιστατικά βίας με δράστες ανήλικους τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτά τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν στις φασιστικές επιθέσεις τόσο εναντίον μας το καλοκαίρι, όσο και πιο πρόσφατα ενάντια στο Στέκι της αντιφασιστικής κίνησης”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας.

Όπως εξηγεί δε, “Παρά τις διαφορές μεταξύ τους, όλα αυτά τα περιστατικά έχουν έναν ανησυχητικό κοινό παρονομαστή: Την τυφλή βία αλλά και την πρωτοφανή ατιμωρησία και αδράνεια από πλευράς της αστυνομίας. Μάλλον οι αθρόες προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων ειδικών φρουρών του κυρίου Μητσοτάκη χρησίμεψαν μόνο ως μπαμπούλας ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και ρουσφέτια για τον ίδιο και το καθεστώς του. Η πραγματική ασφάλεια των πολιτών, που εξαρτάται όχι από το πλήθος των δυνάμεων καταστολής αλλά από την ποιότητα της κοινωνικής συνοχής απειλείται καθημερινά.

Η απόγνωση, η έλλειψη προοπτικής και η διαρκής επίθεση στη νέα γενιά, γεννούν τη βία. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παλεύουμε ώστε να αποκτήσουμε ξανά ελπίδα, να φύγουμε από το σκοτάδι της βίας, του τυφλού οπαδικού φανατισμού και της φασιστικής βίας. Από τις εκλογές της 21ης Μάη μέχρι τα μικρά και μεγάλα κοινωνικά και κινηματικά ραντεβού, θα είμαστε εκεί για να φτιάξουμε εμείς την εναλλακτική που έχουμε ανάγκη”.