Καλαμάτα: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας απολογείται σήμερα ο 15χρονος

Καλαμάτα: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας  απολογείται σήμερα ο 15χρονος

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο 15χρονος  που τραυμάτισε έναν 28χρονο Αρμένιο στις 6.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από νυχτερινό κατάστημα στην οδό Υπαπαντής, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Πριν από το περιστατικό υπήρξε συμπλοκή των δύο πλευρών και για τα εν λόγω επεισόδια συνελήφθησαν ακόμα ένας 21χρονος, ξάδελφος του 15χρονου κι ένας 18χρονος. Επίσης, συνελήφθη ένας 31χρονος Αρμένιος για ψευδή κατάθεση.

Χτύπημα με σουγιά
Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής και την ώρα που το νυχτερινό κλαμπ, όπου προφανώς διασκέδαζαν οι νεαροί, έκλεισε. Κατά την έξοδό τους δημιουργήθηκε κάποια μικροπαρεξήγηση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει συμπλοκή τους.

Κατά τη συμπλοκή, ο 28χρονος Αρμένιος τραυματίσθηκε από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Ο 28χρονος είχε ένα τραύμα, πιθανότατα από σουγιά, στην πλάτη και χτυπήματα στο πρόσωπο.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Στο σημείο, όμως, είχε ειδοποιηθεί ήδη η Αστυνομία λόγω της συμπλοκής. Από την προανάκριση και βιντεοληπτικό υλικό, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας αναζήτησαν τις επόμενες ώρες τον 15χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε το απόγευμα της Κυριακής και συνελήφθη, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμπλοκή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Για τη συμπλοκή συνελήφθησαν ο 21χρονος ξάδελφος του ανήλικου και ένας 18χρονος.

Οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας μαζί με τον 31χρονο Αρμένιο, ο οποίος κατηγορείται για ψευδή κατάθεση και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, πλην του 15χρονου, στον οποίο ο εισαγγελέας άλλαξε το κατηγορητήριο και άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πήρε προθεσμία και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, για να δώσει εξηγήσεις.

Της Βίκυς Βετουλάκη