Με αιχμές η αποχώρηση Γ. Κουρεντζή από πρόεδρος της Βέργας

Με αιχμές η αποχώρηση Γ. Κουρεντζή από πρόεδρος της Βέργας

«Δηλώνω παρών για την επόμενη ημέρα» σημειώνει ο Γιώργος Κουρετζής, μέχρι πριν από μία εβδομάδα πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, ο οποίος δεν επανεξελέγη από το συμβούλιό του, παρότι πλειοψήφησε στις εκλογές του 2019.

Μάλιστα, ο Γιώργος Κουρετζής στο μήνυμά του αφήνει αιχμές, ευχόμενος χαρακτηριστικά καλή συνέχεια στο νέο πρόεδρο, αλλά και τον «αντιπρόεδρο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά μέσα σε εισαγωγικά, ενώ δηλώνει «πανευτυχής και απόλυτα δικαιωμένος για τον “τρόπο” που αποχωρώ από τη θέση του προέδρου».

Το μήνυμα του πρώην προέδρου της Βέργας (νέος πρόεδρος εκλέχτηκε ο Βαγγέλης Πανταζής), Γιώργου Κουρεντζή, έχει ως εξής: «Σεβόμενος την πρόσφατη αλλαγή νομοθεσίας και αποδεχόμενος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για ανάδειξη νέου προέδρου Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, παραδίδω την ιδιαίτερα τιμητική θέση του προέδρου.

Αυτά τα 3,5 χρόνια αγωνιστήκαμε (Δήμος Καλαμάτας και Κοινότητα Βέργας), παρά τις αντίξοες συνθήκες (Covid 19 – Ενεργειακή Κρίση) που εμφανίστηκαν στη θητεία μας, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Κοινότητας Βέργας.

Εξασφαλίσαμε, όσο ήταν δυνατό, την καλυτέρευση της καθημερινότητας, τις καλύτερες συνθήκες μάθησης-αθλοπαιδιάς και τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης (δημοτικής και αγροτικής).

Αγωνιστήκαμε ανιδιοτελώς και μακριά από μικροσυμφέροντα, πιέσεις, παρασκηνιακές συμφωνίες και προκαταλήψεις για την πρόοδο & ανάπτυξη του τόπου μας.

Δυστυχώς, το εργαλείο της αλλαγής του νόμου για την ανάδειξη προέδρου Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βέργας έγινε σε βάρος της αρχής της πλειοψηφίας, της εμπιστοσύνης των συγχωριανών μας και της κοινής λογικής.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο νέο πρόεδρο και στο νέο “αντιπρόεδρο” και καλή επιτυχία στα “σχέδιά” τους για τους υπόλοιπους 4-5 μήνες της αυτοδιοικητικής θητείας.

Νιώθω πανευτυχής και απόλυτα δικαιωμένος για τον “τρόπο” που αποχωρώ από τη θέση του προέδρου».