Μεσσηνία: Εξιχνιάσθηκαν κλοπές από Ρομά σε σπίτια και καταστήματα

Μεσσηνία: Εξιχνιάσθηκαν κλοπές από Ρομά σε σπίτια και καταστήματα

Τέσσερις περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος συνελήφθη 22χρονος Ρομά, γιατί διέπραξε μία κλοπή και μία απόπειρα σε καταστήματα.

Συγκεκριμένα, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης πήγε σε ψησταριά στα Αρφαρά και από τον πάγκο του καταστήματος αφαίρεσε ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Λίγα λεπτά αργότερα πήγε σε διπλανό κατάστημα με υδραυλικά και αγροτικά προϊόντα, άνοιξε την ταμειακή μηχανή και επιχείρησε να αφαιρέσει χρήματα. Έγινε, όμως, αντιληπτός και  τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Άνοιγαν σπίτια
Επίσης, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν τρεις κλοπές σε σπίτια, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 27 Οκτωβρίου, σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου Ρομά, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος μαζί με τους συνεργούς του διέρρηξαν στις 17 Οκτωβρίου,  βραδινές ώρες, σπίτι στα Φιλιατρά, σπάζοντας την πόρτα της κουζίνας, ενώ αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας. Στις 26 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί, πάλι στα Φιλιατρά, διέρρηξαν ξύλινη πόρτα σπιτιού και αφαίρεσαν κοσμήματα, αξίας 100 ευρώ. Τέλος στις 27 Οκτωβρίου, πρωινές ώρες, διέρρηξαν στο Σουληνάρι παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσαν 50 ευρώ, ένα ρολόι και δύο κάμερες ασφαλείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη