Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας: Τιμήθηκε ο άρχοντας πρωτοψάλτης Ευστάθιος Τσολαρίδης

Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας: Τιμήθηκε ο άρχοντας πρωτοψάλτης Ευστάθιος Τσολαρίδης

Το μουσικολογιώτατο άρχοντα πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, Ευστάθιο Τσολαρίδη, που κόσμησε επί σειρά ετών τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία, τίμησε κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Αθανασίου, προχθές το βράδυ, ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, απονέμοντάς του τον δίκαιον έπαινον, την άκρα ευαρέσκεια και την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας εξήρε το ήθος, την ακεραιότητα και τη συνεργατικότητα του κ. Τσολαρίδη, ο οποίος δίδαξε εκκλησιαστική βυζαντινή μουσική σε πλειάδα ιεροψαλτών, όντας καλλίφωνος, λίαν συνεργάσιμος και ευλαβέστατος.

«Η Αγία μας Εκκλησία δεν έχει αυτή τη στιγμή κάτι άλλο, σαν παράσημο, για να σου φορέσει, αλλά έχουμε λάβει την απόφαση επειδή για εμάς ο προστάτης μας και ο έφορός μας, ο Άγιος Χαράλαμπος, είναι εκείνος ο οποίος μας καθοδηγεί, μας ποδηγετεί, είναι το ορόσημό μας, είναι ο φωτοδότης μας. Αυτού την Ιερά Εικόνα, που είναι αντίγραφο της Εφεστίου και Θαυματουργού, θα σου προσφέρουμε με την ολόθερμη ευχή, όπως εσύ με την παρουσία σου, με την καλυτέρα τη φωνή σου, με το παρουσιαστικό σου και, κυρίως, και προπάντων με το ήθος σου, μας ανέβαζες σε ύψη ουράνια και μας χαροποιούσες, έτσι και σε εσέναν ο Άγιος Χαράλαμπος να σου δίνει τη χαρά που είναι δωρεά και χάρισμα του Αγίου Πνεύματος, όχι μόνο για τώρα, επί έτη μήκιστα, γράφουμε εκεί (σ.σ. στον τιμητικό πάπυρο που του έδωσε νωρίτερα), Μαθουσάλεια εύχομαι προφορικά…». Ακολούθως αφού εξέφρασε ευγνωμοσύνη αναφώνησε: «Άξιος»!

Με συγκίνηση ο Ευστάθιος Τσολαρίδης αναδέχθηκε την ύψιστη τιμή, εκφράζοντας λόγια καρδίας. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου