Όμιλος προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας στο «Άξιον Εστί»

Όμιλος προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας στο «Άξιον Εστί»

Πολυπληθής όμιλος προσκυνητών ξεκίνησε προχθές το μεσημέρι από την Καλαμάτα με προορισμό την Αθήνα και τον εκεί Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη Μεγάλη Επισκέπτρια της Αθήνας, την Κυρία του Άθω, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Προεξάρχων του ομίλου προσκυνητών ήταν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος σεβασμιώτατου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προέστη του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος ενώπιον της Ιεράς Εικόνος, πλαισιωμένος από το γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί, πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο, τους εκ Μεσσηνίας συμμετέχοντες αρχιμανδριτη Αλέξιο Αρώνη και πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννόπουλο και συμπροσευχομένων αρκετών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Περατώνοντας τις Ιερές Ακολουθίες και κηρύττοντας το Θείο Λόγο ο πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στην επωνυμία της Ιεράς Εικόνος ως «Άξιον Εστί» σε αντιστάθμισμα της δικής μας αναξιότητας.

Τέλος, ευχαρίστησε το μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους πατέρες του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, αλλά και τις εκατοντάδες Μεσσηνίων που συμμετείχαν στο Προσκύνημα.