Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ερωτευμένος Μπακακίνος» της Λέττας Πετρουλάκη

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ερωτευμένος Μπακακίνος» της Λέττας Πετρουλάκη

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ερωτευμένος Μπακακίνος» και άλλα παραμύθια, που έχει γράψει και εικονογραφήσει η Λέττα Πετρουλάκη, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και τις εκδόσεις «Μετρονόμος».

Πρόκειται για 12 τρυφερά παραμύθια για όλες τις ηλικίες που γράφτηκαν την εποχή της καραντίνας και μιλούν το κάθε ένα ξεχωριστά για σημαντικά κοινωνικά θέματα, όπως η αγάπη, η φιλία, ο έρωτας, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και στο διαφορετικό, η ανάγκη προστασίας της φύσης, των δασών, της θάλασσας, των ζώων. Δημιουργούν, δε, ενσυναίσθηση και ερεθίσματα για συζήτηση πάνω στις φοβίες, τη σχολική βία, την πίστη στο ακατόρθωτο και τη δύναμη της θέλησης.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Ζέτα Κουντούρη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, η σκηνοθέτις και θεατροπαιδαγωγός Γιώλικα Πουλοπούλου και η κουκλοπαίκτρια Ηρώ Θεοδώρου.

Στην κιθάρα και το τραγούδι θα είναι ο μουσικός και λογοτέχνης Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δέσποινα Ηλιοπούλου. Επιμέλεια οπτικού υλικού: Άννα Ντεκελέ, εκπαιδευτικός.