Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: Έκθεση του Μιχάλη Μπάκα με θέμα «Ανθρώπινες ιστορίες»

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: Έκθεση του Μιχάλη Μπάκα με θέμα «Ανθρώπινες ιστορίες»

Στην έκθεση του Μιχάλη Μπάκα με θέμα «Ανθρώπινες ιστορίες. Ισότητα στη ζωή, την κοινωνία και την εκπαίδευση», στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, προσκαλεί τους φίλους της φωτογραφίας η Φωτογραφική Ομάδα της πόλης.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, ενώ θα διαρκέσει έως 11 του μήνα, τις ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Στην έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Paris VIII το Νοέμβριο του 2022, και στη συνέχεια σε Μυτιλήνη, Χίο και Konstanz της Γερμανίας, παρουσιάζονται «ανθρώπινες πορείες» προσφύγων που έφτασαν την τελευταία δεκαετία στη Λέσβο, ανθρώπων με όνειρο να ενταχθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ιδιαιτέρα παιδιών και γυναικών, που είναι περισσότερο ευάλωτοι/ες σε σωματικούς και ψυχολογικούς κινδύνους.         

Ο Μιχάλης Μπάκας γεννήθηκε στην Καλαμάτα και από το 1991 ζει στη Μυτιλήνη. Είναι ενεργό μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης και ασχολείται φωτογραφικά κυρίως με κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και με το προσφυγικό.

Φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.