Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο Αναστάσιος Κ. Μιχαλόπουλος, κάτοικος Οιχαλίας, διατελών εν μέθη μετέβη εις την εν τη αγορά Οιχαλίας εκκλησίαν και ήρχισε να κρούη δαιμονιωδώς τον κώδωνα, απομακρυνθείς δε υπό των συγχωρίων του μετέβη εις την οικίαν του και οπλισθείς επανήλθεν εις την αγοράν, φέρων περίστροφον και μάχαιραν, οπότε ήρχισε ν’ απειλή τους πάντας.

ΜΕΤΑ ταύτα έδειρε την επεμβάσαν να τον καθησυχάση αδελφή του Θεοδώραν. Προς καθησύχασίν του επενέβησαν και οι Ιω. Κονταξής, Γ. Ραζόπουλος, Δ. Γλιατιώτης, Αθ. Γεωργιόπουλος και άλλοι συγχώριοί του. Συλλαβών δε τούτον εκ των όπισθεν ο Αθανάσιος Γεωργιόπουλος όπως τον αφοπλίση, εις την διεξαγομένην πάλην εξεπυρσοκρότησε το όπλον και ετραυμάτισεν εις την αριστεράν χείρα τον εις απόστασιν ολίγων μέτρων ευρισκόμενον Αθ. Καρμπαλιώτην. Αυτοτραυματισθείς δε κατόπιν και ούτος, απεβίωσε μετά 12 ώρας.

-ΔΙΑ την κανονικωτέραν διεξαγωγήν της καθαριότητος της πόλεως, αποφάσει του Δημοτικού Συμβουλίου, η πόλις διηρέθη εις εξ τμήματα, των οποίων ενοικιασταί κατά την ενεργηθείσαν δημοπρασίαν εξελέγησαν του πρώτου ο Αναστάσιος Δημητρακόπουλος προς δραχμάς 85 έκαστον δίτροχον, του δευτέρου ο Γ. Κολοβέας προς δραχμάς 90 έκαστον δίτροχον, του τρίτου ο Κ. Ηλιόπουλος προς δραχμάς 84, του τετάρτου ο Ν. Κόντος προς δραχμάς 90, του πέμπτου ο Ευστ. Κουτίβας προς δραχ. 80 και του έκτου ο Γ. Κολοβέας προς δρχ. 98.