Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο Σύλλογος των εν Καλάμαις Λακώνων τελών την ετησίαν αυτού εορτήν την 19η Μαΐου 1929 εν Καρδαμύλη, παρακαλεί να μετάσχωσι ταύτης πάντες οι Λάκωνες οι διαμένοντες εν Καλάμαις είτε αποτελούσι μέλη τούτου είτε όχι. Ιδιαιτέραν δε τιμήν θα θεωρήση ο Σύλλογος την συμμετοχήν εις την εορτήν και μη Λακώνων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΝ ιδαιτέραν ποιείται ο Σύλλογος προς τους Πολιτευτάς Λακωνίας και διαμένοντες εν Καλάμαις ως και προς τους αντιπροσώπους των εγχωρίων εφημερίδων. Η εις Καρδαμύλην μετάβασις ως και η επιστροφή θα γίνη δια του ατμοπλοίου «Ευαγγελίστρια» αντί εισιτηρίου κατ’ άτομον μετ’ επιστροφής δρχ. (10) δέκα. Δεν θα πληρώσωσι εισιτήριον γενικώς τα παιδιά.

Η αναχώρησις γεννήσεται την 6.30 πρωινήν, η δε επιστροφή την 7ην εσπερινήν. Μετά την αποβίβασιν εις Καρδαμύλην, θα τελεσθή λειτουργία ή δοξολογία εν τω εκεί Ναώ, μετ’ αρτοκλασίας. Μετά τούτο ο πρόεδρος του Συλλόγου θα ομιλήση δι’ ολίγων. Θα  παραμείνωσι πάντες δι’ όλης της ημέρας εις την ωραίαν Καρδαμύλην και προς τούτο πρέπει να λάβωσι τα μέτρα των δια τα αναγκαιούντα αυτοίς τρόφιμα.