Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο Δημ. Χαραλαμπάκης εν Πεταλιδίω λόγω προηγουμένων αφορμών περιελθών εις έριδα μετά των αδελφών Βασιλείου και Αριστείδου Δημοπούλων, ετραυμάτισε τούτους δια μαχαίρας ελαφρώς τον πρώτον εις την χείρα και τον δεύτερον εις την ωμοπλάτην, μεθ’ ο ετράπη εις φυγήν.

-Ο εκ Μεσσήνης Πετρ. Πατρίκης απήγαγεν εκουσίως προχθές την συγχωρίαν του μοδίσταν Παναγ. Δημοπούλου. Το αλληλαπαχθέν ζεύγος καταφυγόν ενταύθα εγκατεστάθη εις το ξενοδοχείον Ψώνη, όπου και συνελήφθησαν χθες υπό των οργάνων του δευτέρου αστυνομικού τμήματος, ένθα και κρατούνται.

-ΠΡΟΧΘΕΣ Κυριακήν περί την 9.15΄ μ.μ. εσημειώθη πυρκαϊά εις το μαγειρείον της οικίας του Λεωνίδα Χοχολέα της κειμένης εν θέσει «Σπανοχώρι» της πόλεώς μας. Το πυρ προήλθεν εκ του εξής γεγονότος.  Πλησίον της πυράς ήτο τοποθετημένη φιάλη πετρελαίου, η οποία  άγνωστον πώς ανατραπείσα επί της πυράς, προεκάλεσε την αυθωρεί μετάδοσιν των φλογών και ανάφλεξιν της στέγης του μαγειρείου.

ΧΑΡΙΣ όμως εις την έγκαιρον επέμβασιν των Ηλ. Κατσαρού ενωμοτάρχου και του ιδιώτου Χαράλ. Κασάνδρα, οι οποίοι με αξιοσημείωτον και αξιοθαύμαστον αυτοθυσίαν, διατρέξαντες άμεσον κίνδυνον της ζωής των, καθώς και πολλών άλλων περιοίκων, το πυρ δεν μετεδόθη και εις την συνεχομένην μετά του μαγειρείου οικίαν του ιδιοκτήτου, αλλά μετά παρέλευσιν σχεδόν ημισείας ώρας είχε κατασβεσθή. Αι προξενηθείσαι ζημίαι ανέρχονται τουλάχιστον εις δραχ. 5 χιλιάδες.