Συνάντηση Μ. Μάκαρη με δήμαρχο Οιχαλίας Π. Γεωργακοπούλου

Συνάντηση Μ. Μάκαρη με δήμαρχο Οιχαλίας Π. Γεωργακοπούλου

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Οιχαλίας ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ιατρός καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, με τη δήμαρχο Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.

Ο κ. Μάκαρης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί, ώστε η περιοχή του Δήμου Οιχαλίας να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόγραμμα μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο. Επίσης, τόνισε ότι η νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αποφασιστικά τις περιοχές που πλήττονται από αυτή τη μετάβαση, ενώ συζήτησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγροτικός τομέας στην περιοχή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος από την εκτίναξη του κόστους καλλιέργειας και τα έργα αγροτικών υποδομών που πρέπει να επισπευστούν.

Επίσης, συζήτησαν για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και μάλιστα ο κ. Μάκαρης παρουσίασε πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για τους κατοίκους, για το οποίο προτίθεται να εργαστεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι το αίτημα του Δήμου Οιχαλίας για σύνδεση του Μελιγαλά και της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα είναι δίκαιο και πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστερήσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Δήμος Οιχαλίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, γιατί έχει στα όριά του ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, τον Επικούριο Απόλλωνα, αλλά και τον περιβαλλοντικό θησαυρό της Νέδας. Ταυτόχρονα, όμως, συνέχισε, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής Μελιγαλά.