Συνελήφθησαν υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης για εναπόθεση σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ

Συνελήφθησαν υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης για εναπόθεση σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ

Για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης δύο υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης, ένας 48χρονος και ένας 56χρονος, λόγω εναπόθεσης σκουπιδιών στον πρώην ΧΑΔΑ Μεσσήνης στον Άγιο Νικόλαο στην Μπούκα.

Έπειτα από καταγγελία αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και συνέλαβαν τους δύο υπαλλήλους με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά. Κατασχέθηκε δε το απορριμματοφόρο του Δήμου.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μεσσήνης Δημήτρη Γαλιάτσο, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος ακολουθεί το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί από την Περιφέρεια για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη και την ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

Όπως εξήγησε, ο Δήμος συγκεντρώνει κάθε μέρα 10 απορριμματοφόρα και από αυτά μόνο ένα μέχρι το τέλος Μαΐου μπορεί να πηγαίνει στη μονάδα διαχείρισης στην Καλλιρρόη.

«Τα άλλα 9 τα πηγαίνουμε στο ΧΑΔΑ. Από 1η ως τέλος Ιουνίου θα πηγαίνουμε 3 απορριμματοφόρα στην Καλλιρρόη και από τον Ιούλιο θα πηγαίνουν όλα εκεί. Λίγη υπομονή, λοιπόν, κι όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Β.Β.