TBEX 2023 Peloponnese: Με γαστρονομικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα ξεκινά η γιορτή του τουρισμού

TBEX 2023 Peloponnese: Με γαστρονομικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα ξεκινά η γιορτή του τουρισμού

Η μεγαλύτερη γιορτή τουριστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, το TBEX 2023 Peloponnese, που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι γεγονός πλέον και την αυλαία ανοίγει το γνώριμο σε όλους “Peloponnese Food Stories”, σε μια εκδήλωση γνωριμίας με τις τοπικές γεύσεις της Πελοποννήσου, τα προϊόντα και τους ανθρώπους της.

Σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Όθωνος στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας προσκαλούν τους πολίτες  σε γαστρονομικό φεστιβάλ, ανοιχτό στο κοινό, με πολλές εκπλήξεις, ζωντανή μουσική, γαστρονομικές εμπειρίες για όλους και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Η βραδιά διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σηματοδοτεί την έναρξη του TBEX Peloponnese. Με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, που θα έχει στο πλευρό του καταξιωμένους σεφ, 30 παραγωγούς – τυποποιητές τοπικών προϊόντων  και 10 πολιτιστικούς συλλόγους, θα έχουν την ευκαιρία οι travel bloggers από κάθε γωνιά της Γης να μάθουν τις τοπικές γεύσεις, τις συνταγές, αλλά και τη μοναδικότητα και τη θέρμη της ελληνικής φιλοξενίας.

Στόχος
Στόχος του συνεδρίου -που από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο- είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου προβλέπονται για τους συμμετέχοντες στις εργασίες του και παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, καθώς και βραδιές δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι, πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα PreBEX Tours (ημερήσιες εκδρομές), τα FAM trips (ταξίδια εξοικείωσης) και τις βραδιές δικτύωσης, στόχος των οποίων είναι να αναδείξουν τη φύση, την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τους ίδιους τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες δύο βραδιές δικτύωσης στη Μεσσηνία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που ξεκινούν από τις 12 Μαΐου.

Δηλώσεις

“Η ψηφιακή εποχή δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από τη διοργάνωση TBEX, να πραγματοποιήσει τη δυναμική της είσοδο στον τουρισμό μιας νέας διαφορετικής, πιο ανθρώπινης, φιλοσοφίας, τον ανθρώπινο τουρισμό, τον τουρισμό του πολιτισμού, τον τουρισμό που θα συνδέεται με το περιβάλλον, τον τουρισμό που οι άνθρωποι έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, επισημαίνοντας παράλληλα: “Πρόκειται για ένα παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό γεγονός, πιθανότατα το σημαντικότερο φετινό τέτοιου είδους στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που το διοργανώνει, έχοντας τη συνδρομή πολλών φορέων, κρατικών, αυτοδιοικητικών, επιχειρηματικών, τουριστικών, όπως και μεγάλου αριθμού ιδιωτικών επιχειρήσεων, από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της περιοχής μας, αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα”.

Αναφερόμενος στην εξαιρετικά σημαντική αυτή εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε: “Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει νέο ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Σε αυτό συμβάλλουν και τα μεγάλα events τα οποία πραγματοποιούνται στη χώρα μας.

Ένα από αυτά είναι το TBEX, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, με στόχο την προβολή των μοναδικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Ο ΕΟΤ είναι επίσημος υποστηρικτής και προσωπικά συγχαίρω την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διοργάνωση και τη διαρκή προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας στο εξωτερικό”.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε: “Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ενεργά στην επιτυχία του διεθνούς συνεδρίου TBEX Europe 2023, Peloponnese, που στοχεύει στην ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας των προορισμών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Καλωσορίζουμε τους ταξιδιωτικούς bloggers και είμαστε βέβαιοι πως όσο περισσότερο αναδεικνύουμε τα υπέροχα μέρη και ανθρώπους μας, τόσο περισσότερο θα προσεγγίζουμε τον κοινό στόχο, που είναι η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα να αναδειχθούν ως προορισμοί αιχμής”.

Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε: “Καλωσορίζουμε στην Καλαμάτα τη διοργάνωση του TBEX Europe 2023, Peloponnese. Ένα σπουδαίο γεγονός με διεθνή εμβέλεια, που τοποθετεί την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο, στο επίκεντρο της παγκόσμιας τουριστικής προβολής.

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και φυσική ομορφιά, μία πόλη σύγχρονη και εξωστρεφής, φιλόξενη και φιλική. Μέλος της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του TBEX Europe 2023, Peloponnese, δηλώνουμε βέβαιοι ότι η Καλαμάτα μπορεί και θα κερδίσει ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα”.