Τρία θανατηφόρα τροχαία σημάδεψαν την Μεσσηνία τον Απρίλιο

Τρία θανατηφόρα τροχαία  σημάδεψαν την Μεσσηνία τον Απρίλιο

Από τους θανάτους τριών συνανθρώπων μας σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα σημαδεύτηκε ο Απρίλιος στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκαν 23 τροχαία ατυχήματα με 27 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα, 5 θανατηφόρα με 5 νεκρούς, 2 σοβαρά με 2 σοβαρά τραυματίες και 16 ελαφρά τροχαία με 20 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία καταγράφηκαν τρία θανατηφόρα με τρεις νεκρούς και ένα τροχαίο με έναν ελαφρά τραυματία.

Παραβάσεις
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν οι παραβιάσεις σήμανσης και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Απρίλιο συγκροτήθηκαν 620 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15.209 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 176 παραβάσεις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.667 επικίνδυνες παραβάσεις.  Ειδικότερα: 1.928 για υπερβολική ταχύτητα, 183 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 179 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 138 για ΚΤΕΟ, 63 για αντικανονικό προσπέρασμα, 52 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 47 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 42 για παραβίαση σηματοδότη, 23 για αντικανονικούς ελιγμούς, 6 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη