Βιωματικό σεμινάριο Μουσικοκινητικής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Βιωματικό σεμινάριο Μουσικοκινητικής  στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Βιωματικό σεμινάριο Μουσικοκινητικής με τίτλο «Το μαγικό κλειδί της χαράς», με το μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα Βασίλη Αναγνώστου, διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Τέρψις», την προσεχή Κυριακή 7 Μαΐου (από τις 11.00 έως τις 14:00).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους των πρώτων τάξεων του σχολείου, εμψυχωτές, γονείς και είναι διαρθρωμένο, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, στις παρακάτω ενότητες:

1. Μαθαίνω/παίζοντας-Παίζω/μαθαίνοντας: Και ένα και δύο και πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια… (Κανένα παιχνίδι δεν είναι μόνο παιχνίδι. Όλα διεξάγονται στα γήπεδα της γνώσης!)

2. Μεγάλοι μπελάδες σε μικρό χώρο: α. Μια τάξη μπαίνει σε…τάξη (Όταν ο θόρυβος γίνει κρότος κι ο κρότος γίνει χτύπος, τότε το χαοτικό πλήθος αποκτά σχήμα + ρυθμό + συγχρονισμό και ίσως στο τέλος να χορεύει)  

β. Κι όμως υπάρχει Μουσικοκινητική για καθιστούς! (Όταν ο Δάσκαλος έχει να αντιμετωπίσει μια ζωηρή ομάδα κι ο χώρος είναι περιορισμένος)

3. Κι αν δε μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα; α. Μη λεκτική επικοινωνία (Αναπνόηχα – Ηχοϊστορίες – Ιδεογράμματα – Χειρονομίες). β. Και ναι! Μπορούμε να μάθουμε και να κάνουμε πράγματα δίχως να μιλάμε! (Όταν κάποια παιδιά δε μιλάνε ακόμη ελληνικά κι εμείς θέλουμε να μπουν άμεσα στην παρέα).

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6985898280 (απαραίτητη η προεγγραφή). Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ (οι συμμετέχοντες θα πάρουν δωρεάν ένα βιβλίο του εισηγητή).