Βιβλιοπαρουσίαση: Οι «Μέρες του ’79 στη Θεσσαλονίκη» του Δημήτρη Κατσαντώνη στην Καλαμάτα

Βιβλιοπαρουσίαση: Οι «Μέρες του ’79 στη Θεσσαλονίκη» του Δημήτρη Κατσαντώνη στην Καλαμάτα

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Κατσαντώνη «Μέρες του ’79 στη Θεσσαλονίκη» διοργανώνουν οι εκδόσεις «Επίκεντρο» και το Βιβλιοπωλείο Bookmark την Τετάρτη 31 

Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ, στο χώρο του βιβλιοπωλείου (πεζόδρομος Αντωνοπούλου 12)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θανάσης Λαγός, δημοσιογράφος, συντάκτης της εφημερίδας «Ελευθερία», Άλκη Δήμιζα, φιλόλογος Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας και ο συγγραφέας, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δικηγόρος Διονύσης Αλευράς. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Μια πορεία ενηλικίωσης σε μια αναστατωμένη, ανικανοποίητη κοινωνία. Σε μια Ελλάδα 

που ζει στον απόηχο της Μεταπολίτευσης, εδώ και μισό αιώνα. Εποχή κατά την οποία η προσωπική περιπέτεια μύησης στο «μεγάλο κόσμο» σπονδυλώνεται σε κομβικά γεγονότα στη χώρα και στον κόσμο. Το Παρόν ως Ιστορία και η Ιστορία ως Παρουσία στην καθημερινή ζωή, στις ατομικές επιδιώξεις, στις προσωπικές αγωνίες, στους παράδοξους έρωτες.

Ένας νέος άνθρωπος ψάχνει τον εαυτό του μέσα από κάτι που ν’ αξίζει τον κόπο της αφοσίωσης.

Χαίρεται γιατί πιστεύει ότι «ευνοϊκοί είναι οι καιροί, κατάλληλος ο τόπος». Εκπλήσσεται από την περιήγησή του σε μια πινακοθήκη χαρακτήρων, κάποτε υπαρκτών, σήμερα χαμένων και λησμονημένων. Παθιάζεται και διαψεύδεται. Και αναρωτιέται μέχρι τέλους «ποιοι ήταν όλοι αυτοί που μας έφτασαν μέχρι εμένα;».