Αλ. Χαρίτσης: «Ο κ. Σκυλακάκης “μαρτύρησε” την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»

Αλ. Χαρίτσης: «Ο κ. Σκυλακάκης “μαρτύρησε” την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Πριν από 10 ημέρες στο Ζάππειο, σε συνέντευξη Tύπου, παρουσιάσαμε την κρυφή ατζέντα της Ν.Δ.» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη για το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός, όμως, θέλει να γνωρίζει ποια είναι τα μέτρα που θα πάρει η επόμενη κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας ή την επιβάρυνσή της. Αποκαλύπτεται, όμως, πλέον και από επίσημα χείλη της Ν.Δ. η κρυφή ατζέντα που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης, που επιχείρησε να μεταθέσει τη συζήτηση στην κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντί να πει την αλήθεια. Ότι, δηλαδή, τα μέτρα που ο ίδιος έχει εξαγγείλει δεν έχουν κοστολογηθεί και δεν περιλαμβάνονται στις δεσμεύσεις του απέναντι στην Ε.Ε.».

Αναφερόμενος στις πιέσεις της Γερμανίας και άλλων 10 χωρών για επιστροφή σε σκληρό σύμφωνο σταθερότητας, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε: «Το μεγάλο θέμα σήμερα είναι αν η Ευρώπη έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και αν θα συνεχίσει τα θετικά βήματα όπως ήταν το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ή θα γυρίσει πάλι στις περιοριστικές λογικές δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτές που δημιούργησαν κοινωνικό κραχ όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που το μεγαλύτερο κόστος το πλήρωσε η χώρα μας».

«Εμείς συντασσόμαστε με τις σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές, οικολογικές δυνάμεις στην Ευρώπη που ζητούν μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους. Η Ν.Δ. ανήκει στους Ευρωπαίους συντηρητικούς που σχεδιάζουν την επιστροφή στους κανόνες της λιτότητας», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.