Αλέξης Χαρίτσης: «Αυτοδύναμη και ισχυρή Ν.Δ. σημαίνει ανασφαλής και αδύνατη κοινωνία»

Αλέξης Χαρίτσης: «Αυτοδύναμη και ισχυρή Ν.Δ. σημαίνει  ανασφαλής και αδύνατη κοινωνία»

«Αν ο κ. Μητσοτάκης λάβει λευκή επιταγή στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, το μόνο βέβαιο είναι ότι η νέα κυβέρνηση θα πορευτεί στον ίδιο δρόμο της αλαζονείας και κυρίως με την αίσθηση ότι η εξουσία τής ανήκει» δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Powergame.gr». «Στρατηγικός τους στόχος είναι η ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος και η αφαίρεση των δεσμεύσεων της Πολιτείας για το κοινωνικό κράτος, τις δημόσιες υποδομές και την αναλογική κατανομή των φορολογικών βαρών. Αυτοδύναμη και ισχυρή Ν.Δ. σημαίνει ανασφαλής και αδύνατη κοινωνία» προσθέτει.

«Η δική μας εναλλακτική φορολογική πρόταση στηρίζεται στην ανάγκη της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και την παράλληλη μείωση των έμμεσων φόρων. Είναι ένας συνδυασμός κοινωνικά δίκαιος και κυρίως οικονομικά αποτελεσματικός». «Για να είμαστε ξεκάθαροι. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει καμία φορολογική επιβάρυνση για τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών για την κοινωνική πλειοψηφία, με θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και μηδενισμό του σε είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της Ε.Ε. και κατάργηση της καταβολής του στο αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης. «Πρόκειται για μέτρα απολύτως αναγκαία κοινωνικά και εφικτά δημοσιονομικά που θα ανακουφίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα βελτιώσουν άμεσα το κλίμα στην αγορά» συνεχίζει ο υποψήφιος βουλευτής.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με άλλες πολιτικές δυνάμεις, δεν εξαντλείται σε μεμονωμένα μέτρα, αλλά συγκροτεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων για την ανακούφιση των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων, αποκαθιστά το αίσθημα δικαίου της κοινωνικής πλειοψηφίας με την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και θέτει τους άξονες της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής για την επόμενη μέρα» επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης» και ξεκαθαρίζει: «Ό,τι λέμε το εννοούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα εξουσίας που έχει και το σχέδιο και τη βούληση να κάνει πράξη όσα εξαγγέλλει».

«Η δική μας προγραμματική πρόταση έχει να κάνει με το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, με την εμπιστοσύνη στους πολίτες και την πίστη ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε ένα στρεβλό, πελατειακό και εντέλει άδικο οικονομικό μοντέλο, πανομοιότυπο με αυτό που μας οδήγησε στη χρεοκοπία την προηγούμενη δεκαετία» τονίζει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο που συνοψίζεται στη φράση ότι δικαιούμαστε -και οι πολίτες και η χώρα συνολικά- να ζήσουμε καλύτερα. Η κάλπη της 25ης Ιουνίου θα καθορίσει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια και εμείς με τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας θέλουμε να παλέψουμε για μια δίκαιη κοινωνία που εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την ευημερία όλων των πολιτών» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.