Ανησυχία από τα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια στη Λακωνία

Ανησυχία από τα κρούσματα  φυματίωσης σε κατσίκια στη Λακωνία

Το θέμα που έχει προκύψει με τα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια σε χωριό του Πάρνωνα στη Λακωνία συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι κτηνοτρόφοι στη Λακωνία ανησυχούν καθώς τα κρούσματα φυματίωσης αυξάνονται. Όπως αναφέρει το SpartaNews, o Γιάννης Κελλάρης, περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έριξε ευθύνες στην Περιφέρεια και στη συνέχεια στο κράτος, για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη φυματίωση στα κατσίκια στον Πάρνωνα.

Η τοποθέτηση του περιφερειάρχη κ. Νίκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα ήταν καθ’ όλα ανησυχητική, λέγοντας: «Ένα δύσκολο θέμα που εγκυμονεί και κινδύνους γενικότερους, μιλάμε για μια επικίνδυνη ανθρωποζωονόσο, δηλαδή που μπορεί να περάσει και στους ανθρώπους».

Στο μεταξύ, να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση της νόσου της φυματίωσης που εντοπίστηκε σε κοπάδια κατσικιών σε περιοχή της Λακωνίας απαιτεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι υπάρχει ενημέρωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του νομού και επίσημη ανακοίνωση απέναντι σε διάφορες ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται.

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους κτηνοτρόφους και το λαό της Πελοποννήσου, ότι από ενημέρωση που υπάρχει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και κτηνοτρόφους, υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια σε χωριό του Πάρνωνα στη Λακωνία και όχι σε όλη τη Λακωνία. Και καλούμε το ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να βγάλουν επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς συμβαίνει.», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΟΑΣΠΠ.