«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο πεζοδρόμησης στη Ναυαρίνου

«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο  πεζοδρόμησης στη Ναυαρίνου

«Πέρασε» από το Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα

Θετικός στη διαβούλευση για το ζήτημα της πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου, από τη συμβολή της με την οδό Φαρών και έως τη συμβολή της με την οδό Ακρίτα, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα πεζοδρόμησης του αναπλασμένου τμήματος της οδού Ναυαρίνου έθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση του ζητήματος που σχετίζεται με την κανονιστική απόφαση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο πεζοδρόμιο.

Ειδικότερα, αυτό τέθηκε με ιδιαίτερη ένταση από τον κ. Κοσμόπουλο, τον κ. Τζαμουράνη, αλλά και τον κ. Μάκαρη, οι οποίοι προσέθεσαν ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί ολόκληρο το βόρειο πεζοδρόμιο να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τονίζοντας ότι αυτό επιβάλλεται για την ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία υποβαθμίζεται από την ουρά αυτοκινήτων που σχηματίζεται.

Απαντώντας στο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Καλαμάτας, σημείωσε ότι είναι ανοιχτός στη συζήτηση του θέματος και στην προοπτική της πεζοδρόμησης. «Δε διαφωνεί κανείς να ανοίξει η συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: «Είμαστε υπέρ των δοκιμών. Και τώρα αν χρειαστεί, θα το κάνουμε».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι, όπως φάνηκε από την κουβέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται έτοιμη να συζητήσει το ζήτημα, ακόμα και να δοκιμάσει λύσεις, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί πειραματισμούς που θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσουν, κάτι που η Καλαμάτα έχει βιώσει τα περασμένα χρόνια, ή λύσεις που δε θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη όσων εμπλέκονται.

Η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα
Όσον αφορά στο ζήτημα της κανονιστικής απόφασης, σχετικά με το χώρο που δικαιούνται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου τα καταστήματα, με 24 ψήφους το Δημοτικό Συμβούλιο είπε «ναι» στην οριοθέτηση του χώρου στα 3,5 μέτρα (7,4 μέτρα το συνολικό πλάτος του πεζοδρομίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι καταστηματάρχες δικαιούνται να χρησιμοποιούν χώρο πλάτους 2 μέτρων, δεδομένου το βόρειο πεζοδρόμιο, πριν από την ανάπλαση της Ναυαρίνου, είχε συνολικό πλάτος 3,5 μέτρα.

Στη νέα κανονιστική απόφαση, με την οποία επιχειρείται να μπει τάξη σε ένα κρίσιμο σημείο της πόλης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να μπουν κανόνες στο βόρειο πεζοδρόμιο και πρόσθεσε ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει για όλα τα σημεία όπου έχει παραχωρηθεί χώρος στους επαγγελματίες. «Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, αναφερόμενος σε περιπτώσεις που εμφανώς καταστρατηγούν τους κανόνες που ισχύουν.