“Ανοίγει βήμα” η Δημοτική Αρχή στα έργα των αναπλάσεων

“Ανοίγει βήμα” η Δημοτική Αρχή στα έργα των αναπλάσεων

Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές μπαίνει πλέον και επίσημα στη ζωή της χώρας, μετά την ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών, και η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προσπαθεί να επιταχύνει το… βηματισμό των έργων που βρίσκονται υπό εξέλιξη, ιδιαίτερα αυτών στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.  Κι αυτό, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η έγκαιρη- πριν από τις εκλογές- ολοκλήρωσή τους θα δώσει ένα επιπλέον “μπόνους” στη θητεία της.

Έτσι, όπως διαβάζουμε σε δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, “εν εξελίξει έργα του Δήμου, που εκτελούνται σε διάφορα σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, επισκέφτηκε και έλαβε ενημέρωση για την πορεία τους, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των εκτελούμενων εργασιών, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη, χθες.

Ικανοποίηση για την ανάπλαση της 23ης Μαρτίου

Το έργο αναδιαμόρφωσης – αναδιάταξης στην πλατεία 23ης Μαρτίου προχωράει με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι εργασίες που εκτελούνται είναι πιο μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Ήδη τοποθετήθηκαν πλάκες στο πρώτο τμήμα του πεζοδρομίου, καθώς και κυβόλιθοι έως τη συμβολή με την οδό Αριστομένους, ενώ κανονικά προχωρούν και οι εργασίες μέχρι τη συμβολή με την οδό Σφακτηρίας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εργοταξίου, η παράδοση της α’ φάσης του έργου θα γίνει πιθανόν τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου.

Τοποθετούνται μάρμαρα στην πλατεία Υπαπαντής

Με εργασίες στρώσης μαρμάρων και άλλα τεχνικά έργα προχωρούν από τα συνεργεία του εργολάβου και οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στο έργο ανάπλασης στην Πλατεία Υπαπαντής.

Πλάκες στον πεζόδρομο

οδού Κολοκοτρώνη

Σε τοποθέτηση πλακών και μαρμάρων προχωρά, επίσης, συνεργείο του αναδόχου στο νότιο πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη, από την οδό Αριστομένους έως την οδό Αναγνωσταρά, προκειμένου να κλείσουν οι κατασκευαστικές εκκρεμότητες του εν λόγω τμήματος.