Απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας απείχε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Οργάνου που είχε οριστεί για τις 3.00 το μεσημέρι, διαδικτυακά, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που διεξήχθη στη 1.00 μ.μ., αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις» στη 1.30 μ.μ.

Οι επτά παρατάξεις της αντιπολίτευσης έστειλαν σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογεγραμμένη από τους επικεφαλής Βασίλη Κοσμόπουλο (Καλαμάτα Μπροστά), Βασίλη Τζαμουράνη (Πρότυπος Δήμος), Μαρία Οικονομάκου (Καλαμάτα Ξεκινάμε), Μανώλη Μάκαρη (Ανοικτός Δήμος – Ενεργοί πολίτες), Γιώργο Λαζαρίδη (Καλαμάτα Τόπος ζωής), Δημήτρη Οικονομάκο (Λαϊκή Συσπείρωση) και Μιχάλη Αντωνόπουλο (Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών), αναφέροντας ότι θεωρούν τη συνεδρίαση μη νόμιμη.

Στην επιστολή εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι, ενώ έχουν ξαναζητήσει να μην ορίζονται την ίδια ημέρα συνεδριάσεις δύο συλλογικών οργάνων, και ενώ ο δήμαρχος έχει συμφωνήσει σε αυτό, στην πράξη τούς αγνοεί και συνεχίζει την ίδια πρακτική. Εξίσου αγνοεί, επί 4 χρόνια, το μόνιμο αυτονόητο αίτημα για παραχώρηση γραφείου και γραμματείας στην αντιπολίτευση.

Επιπλέον, οι επτά επικεφαλής τονίζουν ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «έχει ορισθεί αυθαίρετα και ανεξήγητα διαδικτυακά και σε ώρα που δημιουργεί προβλήματα σε όσους δημοτικούς συμβούλους εργάζονται, χωρίς καμία συνεννόηση ή απόφαση του οργάνου».

Και υπογραμμίζουν ότι «τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που είναι σημαντικά, επιβάλλουν η συνεδρίαση να γίνει διά ζώσης, με ενημέρωση από πλευράς Δημοτικής Αρχής και συζήτηση».

Για τους λόγους αυτούς δηλώνουν στην επιστολή προς τον πρόεδρο ότι δε θα παραστούν στη διαδικτυακή συνεδρίαση, την οποία θεωρούν μη νόμιμη, και ζητούν «τον ορισμό νέας κανονικής και διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ταχύτερο δυνατόν».