«Athena International Olive Oil Competition»: Έγινε στην Αθήνα η απονομή των βραβείων – 22 βραβεία σε ελαιόλαδα της Μεσσηνίας

«Athena International Olive Oil Competition»: Έγινε στην Αθήνα η απονομή των βραβείων – 22 βραβεία σε ελαιόλαδα της Μεσσηνίας

Η τελετή απονομής των βραβείων του 8ου ετήσιου διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Athena Internasional Olive Oil Competition” πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην τελετή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε μέρος ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Να σημειωθεί πως ο 8ος διαγωνισμός διεξήχθη στην Καβάλα, από 4 έως 5 Μαΐου, με 525 δείγματα ελαιολάδων από 23 χώρες.

Παγκόσμιας εμβέλειας

Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι παγκόσμιας εμβέλειας, με κριτές σημαντικές προσωπικότητες από 15 χώρες και στόχο την προώθηση και προβολή του ελληνικού ελαιολάδου. Τα ελαιόλαδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου διακρίθηκαν λαμβάνοντας 51 βραβεία. Ειδικότερα, τα βραβεία των επιχειρήσεων της Περιφέρειας αναλύονται σε δεκατέσσερα χρυσά, είκοσι ασημένια, δεκαέξι χάλκινα και ένα διπλό χρυσό.

Κατά την εκδήλωση, σε παρέμβασή του ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε τη βαρύτητα του διαγωνισμού στην προώθηση των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της χώρας μας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, η κορωνέικη ποικιλία, που καταλαμβάνει το 92% των ελαιώνων της Μεσσηνίας, καλλιεργείται ανά τον κόσμο και συνεχίζει να παράγει ποιοτικά ελαιόλαδα, λαμβάνοντας διεθνείς διακρίσεις.

Στη Σπάρτη του χρόνου

Συνεχίζοντας την παρέμβασή του ανέφερε ότι ως χώρα καταναλώνουμε το μεγαλύτερο ποσοστό κατά κεφαλή παγκοσμίως σε ελαιόλαδο, ενώ στο σύνολο της κατανάλωσης λιπαρών ουσιών παγκοσμίως, το ελαιόλαδο κατέχει μόλις το 1,8%. Το γεγονός αυτό δείχνει την ανάγκη αύξησης της κατανάλωσης του υγιεινού αυτού προϊόντος, μέσω της προβολής και προώθησής του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο ανάδειξης φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον κ. Αναστασόπουλο να ανακοινώνει ότι ο 9ος  διεθνής διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2024 στο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελαιολάδου στη Σπάρτη.

Τα ελαιόλαδα της Μεσσηνίας που βραβεύτηκαν είναι τα εξής

ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Gold Agrexpo Φάρις
Gold Eleava Eleava
Gold Giovanni Bianchi – Argali Argali Greek Organic
Bronze Greek Pony Farm Greek Pony Farm
Silver JC JC
Gold Liokareas Liokareas Cold Fused Chili Pepper
Silver Liokareas Liokareas Cold Fused Orange
Silver Liokareas Liokareas Cold Fused Lemon
Silver Liokareas Liokareas Cold Fused Oregano
Bronze Liokareas Liokareas Early Harvest
Bronze Liokareas Liokareas Cold Fused Garlic
Bronze Makaria Terra Makaria Terra
Bronze My Olive Tree – Αφοί Μ. Καρελά My Olive Tree
Silver Olive Ergo – Αnagnostopoulos One & Olive Premium
Silver Psaltiras Psaltiras
Bronze SIA Natures Icons Doleon Greek Premium
Silver Zoe Zoe
Gold Ελαιώνας Vatsiko
Silver Καψαμπέλης ΕλληνικάΠροϊόντα Καψαμπέλης
Bronze Λιοτρίβι Γαργαλιάνων Μυθικόν
Silver Μπλάουελ Ελληνικά Βιολογικά Προϊόντα Mani Organic
Silver Τριφυλία Τριφυλία