Δ.Σ. Τριφυλίας: Ερωτήσεις και εντάσεις για το (μη) καθαρισμό παραλιών

Δ.Σ. Τριφυλίας: Ερωτήσεις και εντάσεις για το (μη) καθαρισμό παραλιών

Όπως και το θάψιμο φυκιών στην παραλία Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας.

Σοβαρές ερωτήσεις για το (μη) καθαρισμό παραλιών της Τριφυλίας, καθώς και το θάψιμο των φυκιών στην κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας, τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης προ ημερήσιας διάταξης στην 28η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το απόγευμα της Τετάρτης. Απόντος του δημάρχου Γεωργίου Λεβεντάκη, οι απαντήσεις του αντιδημάρχου Αντωνίου Βλάχου, όχι μόνο δεν έπειθαν τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά προκαλούσαν και αντιδράσεις τους.

Η Σταματία Αλεξοπούλου ρώτησε «τι γίνεται με το θέμα καθαρισμού των παραλιών. Είχατε πει ότι μέχρι τις 13 Ιουνίου θα έχουμε τελειώσει», για να συμπληρώσει πως στην παραλία Κυπαρισσίας είδε μηχανήματα, αλλά καθαρισμός δεν έχει ολοκληρωθεί και στρώνονται τα φύκια.

Ο κ. Βλάχος απάντησε ότι καθαρίστηκαν όλες οι παραλίες με το μηχάνημα της Περιφέρειας, ενώ στην Κυπαρισσία δουλεύουν τώρα μηχανήματα.

Η ίδια, όπως και ο Παναγιώτης Τσαφαράς, είπαν ότι δεν έγινε καθαρισμός στο Στόμιο, με τον κ. Βλάχο να λέει ότι «υπάρχει πρόβλημα», ενώ ο Γιάννης Κατσούλας ανέφερε το Βρωμονέρι.

Σχετικά με το Βρωμονέρι, η κα Αλεξοπούλου ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόσβαση, κάτι που γράφει σε επιστολή του ο Σύλλογος Βρωμονερίου, και ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ασφαλής πρόσβαση.

Παίρνοντας το λόγο η Χάιδω Παναγιωτοπούλου ρώτησε εάν υπάρχει εργολάβος για τους κοινόχρηστους χώρους και τις παραλίες, με τον κ. Βλάχο να της απαντά: «Όχι μηχανήματα του Δήμου», ενώ από σύμβουλο, εκτός μικροφώνου, ακούστηκε ότι στην Κυπαρισσία ήταν μηχάνημα ιδιώτη στην παραλία.

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση για το γεγονός ότι ο Δήμος ούτε πέρυσι και ούτε φέτος έκανε διαγωνισμό για καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και παραλιών.

Η ένταση συνεχίστηκε όταν η κα Παναγιωτοπούλου είπε: «Στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη ποιος έδωσε την εντολή τα φύκια να τα μαζέψετε και να τα ρίξετε μέσα στο ποταμάκι και να τα θάψετε;».

Απαντώντας ο κ. Βλάχος ανέφερε: «Γιατί; Πού είναι το παράνομο;», με την κα Παναγιωτοπούλου να λέει: «Είναι παράνομο και δεν καταλαβαίνετε ότι καταστρέφετε την παραλία;». Επίσης, τόνισε: «Γίνεται ένα έγκλημα στις παραλίες. Αυτή τη στιγμή πάνω στην προχειρότητα και τη βιασύνη σας πάτε να κάνετε πασαλείμματα και θάβετε τα φύκια στην παραλία και την καταστρέφετε. Υπάρχει σάπισμα, υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία εκεί που τα θάβετε και διώχνετε τον κόσμο από την παραλία. Είστε εντελώς αντιτουριστικοί, για να σας το πω να το καταλάβετε…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου