Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα: Υπάρχει διέξοδος στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα: Υπάρχει διέξοδος στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας διοργάνωσε προχθές το βράδυ ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με ομιλητές τους Διονύση Τεμπονέρα, συντονιστή Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, βουλευτή Μεσσηνίας και εκ νέου υποψήφιο και Γιώργο Πετρόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Θέμα της ήταν τα εργασιακά και η κοινωνική ασφάλιση, τομείς που απασχολούν έντονα τους εργαζομένους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Μακρής, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Γιώργος Πετρόπουλος.

“Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν κρίνεται μόνο η αυριανή κυβέρνηση και η  δύναμη που θα έχουν τα κόμματα στη Βουλή, κρίνεται κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι που μας αφορά όλες και όλους. Κρίνεται το ίδιο το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Δεν αποφασίζουμε απλώς για το ποιος θα είναι νικητής και ποιος θα είναι ηττημένος. Αποφασίζουμε για το μέλλον” τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτελεί μέρος ενός ρεαλιστικού, εφαρμόσιμου, κοστολογημένου και αναγκαίου πολιτικού σχεδίου, που «μπορεί να δώσει διέξοδο στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Η απελθούσα κυβέρνηση της Ν.Δ. στοχοποίησε και απαξίωσε συνειδητά το κοινωνικό κράτος, με αποτέλεσμα αυτό να υποβαθμιστεί και να διαρραγεί ο προστατευτικός του χαρακτήρας. Η υγεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική προστασία, δεν μπορεί στη σύγχρονη εποχή να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά και μόνο από τη σκοπιά των δαπανών. Η οικονομική ανάπτυξη και η είσοδος σε ένα ανοδικό κύκλο δεν μπορεί παρά να γίνουν με όρους κοινωνικής συνοχής».

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: “Η Ν.Δ. μας λέει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει. Μας λένε ότι πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή ανάμεσα στα κέρδη τους και την ανθρώπινη ζωή και αν τα νούμερα δε βγαίνουν, να αφήσουμε τους ασθενείς στο έλεός τους. Μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Ε, λοιπόν, δεν υποχωρούμε και δε συμβιβαζόμαστε”.
Α.Π.