Επτά τραυματίες από τροχαία ατυχήματα το Μάιο στη Μεσσηνία

Επτά τραυματίες από τροχαία ατυχήματα το Μάιο στη Μεσσηνία

Η υπερβολική ταχύτητα βασική παράβαση των οδηγών της Πελοποννήσου

Η υπερβολική ταχύτητα των οδηγών, παραμένει και με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες, η κυριότερη επικίνδυνη παράβαση που βεβαιώνεται κάθε μήνα από τις αστυνομικές υπηρεσίες στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και αφορούν το μήνα Μάιο, από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στη Μεσσηνία, ευτυχώς κανένα δεν ήταν θανατηφόρο.

Ατυχήματα
Σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με 27 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα, σημειώθηκαν τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τρεις νεκρούς, δυο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με δύο σοβαρά τραυματίες και 16 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 22 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία δεν σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ατύχημα, αλλά ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία και δύο ελαφρά ατυχήματα με συνολικά 6 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και η παραβίαση προτεραιότητας.

Παραβάσεις
Ολόκληρο το μήνα Μάιο στην περιφέρεια Πελοποννήσου συγκροτήθηκαν 593 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.398  έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 183 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 3.129 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.992 για υπερβολική ταχύτητα, 309 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 256 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 230 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 136 για Κ.Τ.Ε.Ο., 74 για παραβίαση σηματοδότη, 41 για αντικανονικό προσπέρασμα, 41 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 23 για αντικανονικούς ελιγμούς, 20 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 7 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Της Βίκυς Βετουλάκη