Καλαμάτα: Πωλούσε κοκαΐνη μέσα από το παντοπωλείο του

Καλαμάτα: Πωλούσε κοκαΐνη μέσα από το παντοπωλείο του

Πάνω από 500 ενέσιμες δόσεις κοκαΐνης έκρυβε στο παντοπωλείο που διατηρεί σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας ένας 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Από την Αστυνομία κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, πωλούσε προς 100 ευρώ το κάθε γραμμάριο κοκαΐνης, το οποίο «δίνει» περίπου 10 δόσεις της ναρκωτικής ουσίας.

Στο παντοπωλείο
Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες για το συγκεκριμένο 43χρονο ότι ασχολείται με τη διακίνηση ναρκωτικών και έτσι τέθηκε σε παρακολούθηση, τόσο ο  ίδιος, ο οποίος περιστασιακά εργαζόταν και στο χώρο των εκδηλώσεων, όσο και οι επικοινωνίες του. Μάλιστα, είχαν διαπιστώσει ότι, λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας, επικοινωνούσε με τους υποψήφιους αγοραστές κοκαΐνης μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης, ενώ για υπόθεση ναρκωτικών είχε ξαναπασχολήσει τις Αρχές το 2019. Έτσι, το πρωί της Τρίτης αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί αστυνομική επιχείρηση, τόσο στο σπίτι του όσο και σε παντοπωλείο που διατηρεί σε κεντρικό σημείο στην Καλαμάτα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε στο παντοπωλείο, κοντά στην ταμειακή μηχανή, ενώ συνολικά στο μαγαζί, πάνω του και το σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 58,4 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με αστυνομικούς, η ποσότητα αυτή δίνει πάνω από 500 ενέσιμες δόσεις κοκαΐνης.

Σε βάρος του οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σχημάτισαν δικογραφία για ναρκωτικά και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη