Καλαμάτα: Του έκλεψαν το πορτοφόλι και μετά έκαναν αγορές με την κάρτα

Καλαμάτα: Του έκλεψαν το πορτοφόλι και μετά  έκαναν αγορές με την κάρτα

Το πορτοφόλι ενός 27χρονου μέσα από την τσέπη του παντελονιού του έκλεψε μια 30χρονη και στη συνέχεια με έναν 32χρονο κι έναν 33χρονο έκαναν αγορές με τραπεζική του κάρτα.

Το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Η 30χρονη έκλεψε το πορτοφόλι του 27χρονου, όπου είχε 20 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και ταυτότητα, αλλά και μια χρεωστική κάρτα τραπέζης.

Μετά, μαζί με τον 32χρονο και τον 33χρονο, πήγαν σε καταστήματα και έκαναν ανέπαφες συναλλαγές, αγοράζοντας διάφορα  πράγματα αξίας 78 ευρώ.

Ωστόσο, η δράση τους αποκαλύφθηκε από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν και συνέλαβαν την 30χρονη.

Σε άλλη περίπτωση, ένα ακόμα άτομο, ένας 47χρονος,  συνελήφθη στο δρόμο Σουληνάρι -Κορυφασίου του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όταν σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.