Καλαμάτα: Ξεκινά σήμερα το 1ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ

Καλαμάτα: Ξεκινά σήμερα το 1ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας συνδιοργανώνει με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου ΠΕ Μεσσηνίας, αυτό το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου, το 1ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ με σκάφη τύπου HANSA 303, με κεντρικό μήνυμα «Βρες κι εσύ το δικό σου κύμα – Χάριζε ζωή- Γίνε δότης μυελού των οστών».

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας. Η δράση υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτώριας Καρέλια, τη Μοτοδυναμική, την Λαλίζας ΑΕ, τη GenesisPharma, την Elpen, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και αφορά σε συνδιοργάνωση του Αρχέγονου Κύτταρου Αίματος, του ΔΙΕΚ Καλαμάτας, της «Φαος» ΚοινΣεπ, της ΑΜΚΕ Βιβλιοταξιδεύουμε, των Φίλων της Παράδοσης και την Σώτηρας Marine fuels.

Οι δράσεις θα γίνουν στο χώρο των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρες 10:00-18:00.

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη ΑΜΕΑ παραχωρήθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο από τη σύμπραξη του Ιδρύματος La Fondazione Terzo Pilastro Internazionale και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις διάφορες δράσεις, με την “Φάος” και το House by Phaos, να επισημαίνει επιπλέον ότι «Το διαχρονικό κίνητρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι να δώσει τη δυνατότητα άθλησης στην ιστιοπλοΐα σε νέους όλων των ηλικιών, χωρίς διακρίσεις και χωρίς σκοπιμότητες», ενημερώνοντας ότι «Παράλληλα με τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Α.Μ.Ε.Α, θα υπάρχει ενημέρωση και εγγραφή νέων εθελοντών για τη δωρεά μυελού των οστών. Δίνοντας λίγα για εμάς αλλά πολλά και σωτήρια κύτταρα για τον ασθενή, μπορούμε να χαρίσουμε ζωή και όλοι μαζί να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν!».