Κάτι πρέπει να γίνει με τα τραπεζοκαθίσματα στην προκυμαία

Κάτι πρέπει να γίνει με τα τραπεζοκαθίσματα  στην προκυμαία

Έχουν γίνει διάφορες ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τα τραπεζοκαθίσματα στην προκυμαία, αλλά δε φαίνεται κάποιοι από τους επαγγελματίες να «συγκινούνται» και έτσι συνεχίζουν προκλητικά να ξεφεύγουν… προς τη μεριά τη θάλασσας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας υποστηρίζει από την πλευρά του ότι τους έχουν βεβαιωθεί πολλά πρόστιμα, όμως εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται.

Το σίγουρο είναι ότι τους πεζούς ενδιαφέρει να έχουν το χώρο που τους αναλογεί και προβλέπεται και όχι τα πρόστιμα. Οπότε καλό θα είναι άμεσα να παρθούν δραστικότερα μέτρα. Άλλωστε, αν υπάρχει βούληση, υπάρχουν αυτά…

Τραπεζοκαθίσματα στο λιμάνι Νο2…
Κι επειδή αναφερθήκαμε στα τραπεζοκαθίσματα στο νότιο μέρος της Ναυαρίνου, ας γράψουμε και για το βόρειο, όπου επίσης η κατάσταση μόνο υπέρ των πεζών δεν είναι, ασχέτως του αν θεωρητικά η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου έγινε για αυτό το σκοπό.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που η αντιπολίτευση απείχε και τελικά δε διεξήχθη, ήταν να συζητηθεί ξανά η Κανονιστική του συγκεκριμένου σημείου, που ουσιαστικά θα όριζε τι θα ισχύσει και για τα τραπεζοκαθίσματα.

Αφού, λοιπόν, αυτό δεν έγινε, θα συνεχιστεί το φαινόμενο ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, και όταν και αν περάσει από το Συμβούλιο το θέμα, θεωρητικά θα μπει μια τάξη.
Π.Μπ.

Υ.Γ. Προφανώς και πρέπει να δουλέψει η παραλία, με τους επαγγελματίες της να πλήττονται την περίοδο της καραντίνας και των μέτρων, όμως, πέραν του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούν λίγοι, είναι σημαντικό και βασικό να έχουν το χώρο τους οι πεζοί, που άλλωστε τους ανήκει.