Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας: Πολλαπλά μηνύματα από τη «Μηλιά» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας: Πολλαπλά μηνύματα από τη «Μηλιά» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε προχθές τη «Μηλιά» του Εμμανουήλ Ροΐδη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Η παράσταση πραγματευόταν την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, της Μηλιάς, που αγαπούσε τη φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους και πρόσφερε ό, τι είχε. Μια μέρα όμως ξεκινά το ταξίδι προς την αυτονομία της, πηγαίνοντας στην πόλη για να βρει το δρόμο της. Στην αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες. Η Μηλιά ένιωθε φόβο και ανασφάλεια, όμως, έχοντας δίπλα τα στηρίγματά της, δηλαδή όλους αυτούς στους οποίους είχε προσφέρει την αγάπη της, κατάφερε  να φτάσει στον προορισμό της.

Η παράσταση, που μετέφερε αξίες όπως αυτή της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της αποδοχής και μηνύματα όπως όταν κανείς πιστεύει στον εαυτό του και στις ικανότητές του μπορεί να πετύχει τα όνειρά του, δόθηκε από τους συντελεστές της Θεατρικής Ομάδας «Χιλιοδέντρι». Με την ενέργειά τους, το ταλέντο τους, την εφευρετικότητά τους, πρόσφεραν μια διαφορετική παράσταση και μετέδωσαν με πολύ δημιουργικό τρόπο τα μηνύματα του παραμυθιού, τονίζοντας παράλληλα ότι με απλά υλικά ένα παιδί μπορεί να δημιουργήσει ολόκληρους κόσμους παιχνιδιού.

Στο τέλος δε, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια, κάτι που τα «γέμισε» με πολύ ευχάριστα συναισθήματα.