Λιγότερες κατά 1/3 οι διεθνείς κρατήσεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Λιγότερες κατά 1/3 οι διεθνείς κρατήσεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Κατά 67,4% μειωμένες οι κρατήσεις από Γερμανούς τουρίστες

Καθόλου καλά δεν είναι τα δεδομένα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σε ότι αφορά τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων και την εξέλιξη των κρατήσεων αεροπορικών θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου ψηφιακού κόμβου του ΙΝΣΕΤΕ, το Air Data  Tracker.

Η σύγκριση των στοιχείων που παρουσιάζει με το 2022 για τη θερινή περίοδο, δείχνει για την Καλαμάτα μια πολύ μεγάλη μείωση που φτάνει στο -34,2%, όταν η μεταβολή για το σύνολο της χώρας είναι στο +4,4%.

Η μεγαλύτερη μείωση που καταγράφεται είναι στους ταξιδιώτες από τη Γερμανία με τη μείωση να φτάνει στο 67,4%! Κάτι που είχε διαφανεί, μετά τη μείωση των πτήσεων για τους Γερμανούς ταξιδιώτες από τις αεροπορικές εταιρίες και ιδιαίτερα από την Condor.

Στοιχεία
Το Air Data Tracker, του ΙΝΣΕΤΕ, είναι ένα εργαλείο που συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και οπτικοποιεί δεδομένα για την εξέλιξη του προγραμματισμού αεροπορικών θέσεων και  των κρατήσεων αεροπορικών θέσεων σε 9 οθόνες, με μια one stop shop αναζήτηση.

Τα στοιχεία προγραμματισμού αεροπορικών θέσεων επικαιροποιούνται κάθε εβδομάδα και τα στοιχεία των κρατήσεων αεροπορικών θέσεων κάθε μήνα. Σημειώνεται ότι όλα τα στοιχεία προέρχονται από την OAG (παγκόσμιος πάροχος ταξιδιωτικών δεδομένων και πτήσεων) και καλύπτουν το ~75% του συνόλου των αεροπορικών θέσεων, ενώ δεν καλύπτονται θέσεις σε πτήσεις αμιγώς charter και κάποιες εταιρείες χαμηλού κόστους (low cost carriers).

Ως προς τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων, η ανάλυση περιλαμβάνει την κατανομή των θέσεων ανά μήνα, ανά εβδομάδα, ανά αεροδρόμιο και ανά χώρα προέλευσης, καθώς και συγκρίσεις με τα αντίστοιχα δεδομένα του 2022.

Μεγάλη μείωση
Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο Air Data Tracker, μετά τους Γερμανούς ταξιδιώτες μεγάλες μειώσεις παρουσιάζουν και οι κρατήσεις από ταξιδιώτες της Ιταλίας, της Σουηδίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας, όπως αναλυτικά φαίνονται και στο διπλανό πίνακα.

Αντίθετα, την υψηλότερη αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις από το Ισραήλ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο με την ανάπτυξη από φέτος περισσότερων και καινούργιων πτήσεων από το Τελ Αβίβ. Τέλος, αύξηση παρουσιάζουν και οι κρατήσεις από την Ολλανδία, τη Δανία, την Ελβετία και στην Αυστρία.

Δυστυχώς, όμως, αυτές οι αυξήσεις δεν είναι ικανές να καλύψουν όλη την υπόλοιπη «χασούρα» για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη