Λιγότερες κατά 42 οι πτήσεις εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας το Μάιο

Λιγότερες κατά 42 οι πτήσεις εξωτερικού  από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας το Μάιο

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, υπάρχει περίπου 10% μείωση

Μειωμένη κατά περίπου 10% είναι η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό που καταγράφηκε φέτος το Μάιο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Χθες από τον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας δημοσιοποιήθηκαν τα επίσημα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιό μας κατά τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση παρατηρείται μόνο στην επιβατική κίνηση εσωτερικού. Επίσης, ενώ αυξήθηκαν οι αφίξεις αεροταξί, μειώθηκαν οι επιβάτες τους.

Μειώθηκαν οι επιβάτες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο Κρατικός Αερολιμένας, τον προηγούμενο μήνα είχαμε συνολικά 58 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού με 1.409 αφίξεις επιβατών και 1.206 αναχωρήσεις.

Αντίστοιχα, πέρυσι το Μάιο είχαμε 49 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού με 786 αφίξεις   επιβατών και 916 αναχωρήσεις

Τα πράγματα «χαλάνε» στις πτήσεις εξωτερικού. Εκεί φέτος το Μάιο είχαμε 198 κινήσεις αεροσκαφών (εκ των οποίων οι 23 ήταν από ελληνικές εταιρείες). Με τις πτήσεις αυτές αφίχθησαν 13.930 επιβάτες, αναχώρησαν 11.053 και 228 ήταν διερχόμενοι.

Πέρυσι το Μάιο είχαμε 240 κινήσεις αεροσκαφών (εκ των οποίων οι 45 ήταν από ελληνικές εταιρείες). Με τις πτήσεις αυτές αφίχθησαν 15.321 επιβάτες και αναχώρησαν 11.828. 

Το ποσοστό μείωσης καταγράφεται λίγο πάνω από το 9%.

Αύξηση των αεροταξί

Σημαντική ήταν η κίνηση των αεροταξί το Μάιο, καθώς είχαμε 100 αφίξεις και αναχωρήσεις, μεταφέροντας 153 επιβάτες, ενώ αναχώρησαν με 166.

Αντίστοιχα τον περσινό Μάιο είχαμε 51 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροταξί, μεταφέροντας 198 επιβάτες, ενώ αναχώρησαν με 159.

Τέλος, τον προηγούμενο μήνα είχαμε την άφιξη ενός ιδιωτικού αεροσκάφους με δύο επιβάτες και οκτώ ελικοπτέρων με διερχόμενους επιβάτες.

Αντίστοιχα, πέρυσι το Μάιο είχαμε την άφιξη μόνο δύο ελικοπτέρων.

Της Βίκυς Βετουλάκη