Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας: Έληξε η χορευτική χρονιά με την ετήσια θερινή παράσταση

Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας: Έληξε η χορευτική χρονιά με την ετήσια θερινή παράσταση

Με μια εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση από το Κάστρο Καλαμάτας, υπό τον τίτλο «Τάκου-τάκου ο αργαλειός μου, τάκου κι έρχεται ο καλός μου», έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης η φετινή χορευτική χρονιά του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Λαμβάνοντας έμπνευση από την υφαντική τέχνη και τη συμβολή του αργαλειού στο λαϊκό πολιτισμό, η ετήσια παράσταση του Λ.Ε.Κ. αποτέλεσε μια περιδιάβαση από την Ανατολική Μακεδονία στην Εύβοια, την Πιερία, τη Θεσσαλία, τη Νάξο και τον Έβρο, μέσα από χορευτικές επιλογές που ταξίδεψαν στις διάφορες γειτονιές της Ελλάδας, αφήγηση κειμένων και παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι, που απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Την επιμέλεια της παράστασης είχαν οι Τάσος Μίχος, Άγης Τσακαλάκος και Άννα-Μαύρου-Μπουζιάνη. Η παράσταση συνοδεύθηκε από τη χορωδία του ΛΕΚ, καθώς και από τους μουσικούς Νίκο Παπαηλίου (κλαρίνο), Χρήστο Λαδά (σαντούρι), Κυριάκο Μαρκόγιαννη (λαούτο), Νίκο Παλαιολόγο (ούτι), Ιουλιέτα Κιοσσέ (γκάιντα), Γιώργο Κλάδη (κρουστά) και Γιάννη Παυλόπουλο (τραγούδι- βιολί). 

Με τη λήξη της, παλαιότερα και νεότερα μέλη των παιδικών, εφηβικών και ενήλικων χορευτικών ομάδων ανανέωσαν το «χορευτικό ραντεβού» τους για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Χρ.Μ.