Μεσσηνία: Έσπασε την τζαμαρία βενζινάδικου για 15 ευρώ και μερικά γαριδάκια

Μεσσηνία: Έσπασε την τζαμαρία βενζινάδικου για 15 ευρώ και μερικά γαριδάκια

Δέκα άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, ανάμεσά τους κι ένας νεαρός που έκλεψε χρήματα και πράγματα από πρατήριο υγρών καυσίμων, αφού εισήλθε σπάζοντας την τζαμαρία.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλους του νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.188 άτομα, εκ των οποίων 969 ήταν Έλληνες και 219 αλλοδαποί, καθώς και σε 832 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 71 άτομα, από τα οποία 52 ήταν Έλληνες και 19 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 44 άτομα. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 318 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθη ένας 29χρονος για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Συγκεκριμένα, ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή της Βαλύρας ο 29χρονος έσπασε την τζαμαρία κεντρικής πόρτας σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσε 15 ευρώ και διάφορα φαγώσιμα, αξίας 35 ευρώ. Στη συνέχεια έφυγε με το όχημα που είχε πάει, αλλά το σύστημα παρακολούθησης της επιχείρησης κατέγραψε τη δράση του. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και συνελήφθη. Όπως αποκαλύφθηκε, δε διέθετε δίπλωμα οδήγησης.

Επίσης, από την επιχείρηση στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

-Έξι άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα στην  Καλαμάτα ένας 55χρονος, καθώς σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει 1,5 γραμμάριο χασίς και 3,5 γραμμάρια σπόρους κάνναβης, ένας 19χρονος διότι κατείχε 2,2 γραμμάρια χασίς και 0,9 γραμμάρια κοκαΐνης, ένας 18χρονος διότι είχε 2,8 γραμμάρια χασίς, ένας 23χρονος με ένα τσιγαριλίκι και, τέλος, ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 21χρονος Βούλγαρος διότι κατείχαν ένα τσιγαριλίκι.      

-Ένα άτομο για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

-Δύο άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη