Μεσσηνία: Συνελήφθη να οδηγεί κλεμμένη μηχανή ενώ πριν είχε «μπουκάρει» σε σπίτια

Μεσσηνία: Συνελήφθη να οδηγεί κλεμμένη μηχανή ενώ πριν είχε «μπουκάρει» σε σπίτια

Σπίτια σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας ρήμαζε ένας 39χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στο Πεταλίδι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης.

Ο 39χρονος Ρομά κατελήφθη να οδηγεί μια μοτοσικλέτα, η οποία, όπως προέκυψε, είχε κλαπεί τη νύχτα 12 προς 13 Ιουνίου από τους Γαργαλιάνους.

Κλοπές
Στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και 60 ευρώ. Επίσης, είχε 0,8 γραμμάρια ηρωίνης και ένα κατσαβίδι, το οποίο κατασχέθηκε ως διαρρηκτικό εργαλείο.

Όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει τα κοσμήματα, το κινητό τηλέφωνο και τα 5 ευρώ τα ξημερώματα της Τρίτης από σπίτι στους Χράνους.

Από την προανάκριση αποδείχτηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 29 Μαΐου έως και 13 Ιουνίου ο 39χρονος είχε διαπράξει ακόμη τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια.

Συγκεκριμένα, από μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό προέκυψε ότι από 31 Μαΐου έως 1η Ιουνίου στην Άνθεια είχε διαρρήξει σπίτι, απ’ όπου είχε αφαιρέσει κρέατα και διάφορα πράγματα από την κουζίνα, αξίας 15 ευρώ.

Επίσης, το ίδιο διάστημα στην Άνθεια αφαίρεσε από άλλο σπίτι μια τηλεόραση και πέντε δοχεία ελαιολάδου. Στις 9 Ιουνίου, από σπίτι στα Αρφαρά, αφαίρεσε κοσμήματα και 350 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Επίσης, ένας 45χρονος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας για υπόθεση ναρκωτικών.

Της Βίκυς Βετουλάκη