Μία παραίτηση και κάμποσες ερωτήσεις…

Μία παραίτηση και κάμποσες ερωτήσεις…

Δεν ήταν μόνο το πρόβλημα της δεξαμενής στο Πήδημα που κυριάρχησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Κοσμόπουλος, έθεσε και πάλι το θέμα της μη ενημέρωσής του για τον πίνακα των αναθέσεων της Δημοτικής Αρχής. Επίσης, ρώτησε γιατί δε δίνεται το διαβιβαστικό ότι έχει σταλεί στην Περιφέρεια (ενώ έχει περάσει καιρός από τη λήψη της) η απόφαση για την επέκταση του Αστικού στη Θουρία. Μάλιστα, σχολίασε ότι η μη αποστολή της απόφασης είναι παράνομη από πλευράς Δήμου.

Για το πρώτο θέμα, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι έχει στείλει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το σχετικό πίνακα με τα έργα του Δήμου, με τον κ. Κοσμόπουλο να δηλώνει ότι δεν τον έχει λάβει.

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, έθιξε την παράνομη επέκταση στον αιγιαλό καταστημάτων, με αποτέλεσμα να μικραίνει ο δημόσιος χώρος, καθώς και την ανάγκη πύκνωσης των δρομολογίων προς και από τη Μικρή Μαντίνεια κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Την αποχώρησή της από το Δήμο Καλαμάτας (σ.σ. αν καταλάβαμε σωστά) ανακοίνωσε η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε». «Τελειώνει η πολιτική μου καριέρα στο Δήμο», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στο Σώμα, μετά ένα φραστικό επεισόδιο με το δημοτικό σύμβουλο Π. Χασανέα. Νωρίτερα είχε θίξει το ζήτημα της καθαριότητας των υπόγειων κάδων.

Ο Δημήτρης Οικονομάκος από τη Λαϊκή Συσπείρωση ενίσχυσε τα ερωτήματα για το δημόσιο χώρο στην παραλία και την επέκταση της αστικής γραμμής στη Θουρία.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κανάκης αναρωτήθηκε πότε θα τελειώσει επιτέλους η ανάπλαση στη Ναυαρίνου, ενώ ο αντιδήμαρχος Α. Καραγιάννης και ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος σχολίασαν ότι μέχρι αύριο θα γνωρίζουμε.

Ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Σταματόπουλος αναφέρθηκε σε αγώνες ταχύτητας που οργανώνονται στην παλιά εθνική οδό και ζήτησε την παρέμβαση του Συντονιστικού Κέντρου (σ.σ. συνεργασία Δημοτικής με Ελληνική Αστυνομία).

Επίσης, μάθαμε ότι υποψήφιος παράταξης που ζητά την ψήφο των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας και ο επικεφαλής της δε βρισκόταν στην προχθεσινή συνεδρίαση, προέτρεπε συνομιλητές του στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης να μην έρθουν στην Καλαμάτα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γιατί θα είχαμε διακοπή νερού (!). 

Έσχατο, αλλά όχι έλασσον… Όταν ο δήμαρχος ρώτησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης πότε έφεραν ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατάσταση της δεξαμενής στο Πήδημα, δεν πήρε καμία απάντηση…

Α.Π.