«Ο Ευκλής»: Οι δράσεις του πεζοπορικού τμήματος τον Ιούλιο

«Ο Ευκλής»: Οι δράσεις του πεζοπορικού τμήματος τον Ιούλιο

Το μήνα Ιούλιο ο Σ.Π.Ο.Κ. «Ο Ευκλής» έχει προγραμματίσει για το πεζοπορικό και ορειβατικό του τμήμα ενδιαφέρουσες εξορμήσεις και δράσεις, οι οποίες έχουν ως εξής:

2 Ιουλίου: Πεζοπορική εξόρμηση για όλη την οικογένεια στα Μεσογειακά Μονοπάτια Μηναγίων στους Κάτω Αμπελοκήπους, στο πλαίσιο της 1ης Πεζοπορικής Ξενάγησης από το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας.
Ήπια διαδρομή με βαθμό δυσκολίας α΄ στο «Μονοπάτι των Παλιών Νερόμυλων» (2 χλμ.) και στο «Φραγκικό Μονοπάτι Πευκοδάσους» (5,5 χλμ.).

8-9-10 Ιουλίου: Κατασκηνωτικό 3ήμερο στον Σμόλικα, στο 2ο υψηλότερο ελληνικό βουνό μετά τον Όλυμπο. Ανάβαση στην κορυφή του Σμόλικα (2637 μ.) και διανυκτέρευση στη Δρακόλιμνη Λύγκα (2160 μ.). Βαθμός δυσκολίας Β΄, απαιτείται καλή ορειβατική φυσική κατάσταση.

23 Ιουλίου: Πεζοπορική ποταμοδιάσχιση στο φαράγγι Αντρωνίου στην ορεινή Ηλεία. Κυκλική διαδρομή 9 χλμ. εύκολη και βατή για πεζοπόρους με τη στοιχειώδη φυσική κατάσταση, βαθμός δυσκολίας: Α΄.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων (απογευματινές ώρες) στην κα Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και διοργανώτρια εξορμήσεων) στα τηλέφωνα:
27210 90627 και 697 425 2234 .