Παραχωρήθηκε και επίσημα η Μπιρμπίτα στο Δήμο Καλαμάτας

Παραχωρήθηκε και επίσημα  η Μπιρμπίτα στο Δήμο Καλαμάτας

Οι υπογραφές παραχώρησης της έκτασης 60 στρεμμάτων της Μπιρμπίτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Καλαμάτας έπεσαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ξανά η κατασκήνωση των Ρομά και να απελευθερωθεί ο χώρος πάνω από την Αγία Τριάδα που έχουν καταλάβει δημιουργώντας καταυλισμό.

Οι κ. Παναγιώτης Νίκας και Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσαν αισιόδοξοι ότι το εγχείρημα αυτή τη φορά θα πετύχει, με τον κ. Νίκα να υποστηρίζει ότι, αν η Περιφέρεια είχε δεχθεί στο παρελθόν να παραχωρήσει στο Δήμο Καλαμάτας την κατασκήνωση, αυτή δε θα είχε διαλυθεί. Πρόσθεσε δε, ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα στο Δήμο Καλαμάτας για να στηρίξει οικονομικά το εγχείρημα και να επιλυθεί το ζήτημα με την κατάληψη στην Αγία Τριάδα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ χαρακτήρισε την παραχώρηση ως πρώτο και σημαντικό βήμα. Πλέον έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός ώστε και οι 64 οικογένειες Ρομά να δουν τι προβλέπεται να δημιουργηθεί στην Μπιρμπίτα.

Π.Μπ.

-Αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα αύριο στο «Θάρρος».