Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ υπάρχον εν τη Παραλία της πόλεώς μας και πλησίον της αποβάθρας ουρητήριον, τελευταίως έχει καταστή μία πληγή ανίατος. Όχι μόνον ως τοιούτον δεν εξυπηρετεί το κοινόν, διότι όλον το περίφραγμά του είναι τελείως κατεστραμμένον, αλλά έχει – ούτως ειπείν – καταστή εστία μικροβίων. Από αποστάσεως δέκα και πλέον βημάτων διερχόμενός τις απ’ αυτού είναι αδύνατον να μην ακούση την δυσοσμίαν την οποίαν μεταδίδει. Ιδίως τώρα με την είσοδον του θέρους η δυσοσμία του είναι εις αφάνταστον βαθμόν ανυπόφορος. Διατρέχομεν άμεσον κίνδυνον μεταδόσεως μολυσματικής τινός νόσου.

ΟΙ αρμόδιοι λοιπόν πρέπει να επιληφθούν αμέσως της επισκευής του ή εν πάση περιπτώσει της κατεδαφίσεώς του, αφού εκ τούτου εξαρτάται αυτή ταύτη η υγεία χιλιάδων ανθρώπων.

-ΕΙΣ θέσιν «Άγιος Δημήτριος» του μεταλλείου τη περιφερείας της Κοινότητος Ζερμπισίων ο Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος εκ Μαυρομματίου της Ιθώμης, έχων προηγουμένας αφορμάς μετά του συγχωρίου του Ιω. Καρασιδάκη, επετέθη κατ’ αυτού, κατόπιν λογομαχίας και δια ροπάλου ετραυμάτισεν αυτόν θανασίμως εις την κεφαλήν. Ούτος συλληφθείς παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα.