Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΞΕΔΟΘΗ διάταξις της Διοικήσεως Χωροφυλακής αφορώσα τα της ταφής των νεκρών. Δια της διατάξεως ταύτης εις ας πόλεις ή κοινότητας της περιφερείας της Διοικήσεως εδρεύουν αστυνομικαί Αρχαί, αι άδειαι ταφής των νεκρών θα εκδίδωνται παρ’ αυτών επί της βάσει πιστοποιήσεως ιατρού, προκειμένου δε περί απόρων παρά των δημοτικών ή κοινοτικών ιατρών, έλλειψει δε τοιούτων παρά του αστυιάτρου.

Εις τας κοινότητας εις τας οποίας δεν εδρεύει αστυνομία, παρά των προέδρων των κοινοτήτων δυνάμει πιστοποιήσεως ιατρού, ελλείψει δε τοιούτου επί τη βάσει εξετάσεως παρά του προέδρου των συνθηκών του θανάτου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ταφή προ της παρόδου 24 ωρών από του θανάτου από της 1ης Απριλίου έως της 30ής Σεπτεμβρίου και μετά πάροδον 36 ωρών από της 1ης Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου. Εάν συντρέχωσιν εξαιρετικοί λόγοι επιτρέπεται η ταφή προ της παρόδου των ως άνω καθοριζομένων ωρών.

-ΥΠΟ την προστασίαν του Νομάρχου Μεσσηνίας την προσεχήν Κυριακήν και περί ώραν 7ην μ.μ. εν τη αιθούση της Λαϊκής Σχολής, ο παρεπιδημών γνωστός δημοσιολόγος και συγγραφεύς κ. Θεόδ. Κυπραίος θα δώση την προαγγελθείσαν επίκαιρον και εμβριθεστάτην εθνικοκοινωνικήν διάλεξιν με θέμα: «Η θέσις του Ελληνισμού εν τη Ανατολή», ης αι εισπράξεις διατεθήσονται υπέρ του Ορφανοτροφείου Αρρένων Καλαμών.

ΤΟ επίσημον και εθνωφελές του έργου μάς παρέχει προκαταβολικώς την πεποίθησιν ότι η κοινωνία των Καλαμών θα σπεύση δια της ενισχύσεώς της να δείξη δια μίαν εισέτι φοράν την διακρίνουσαν αυτήν φιλοτιμίαν της.