Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΓΕΝΕΤΟ χθες την 8ην εσπερινήν εις τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου η προαγγελθείσα έκτακτος συνέλευσις των μελών των ενταύθα εργατικών σωματείων. Πρώτον θέμα συζητήσεως ήτο η εκλογή νέου γενικού γραμματέως του Εργατικού Κέντρου. Κατά την γενομένην ψηφοφορίαν εξελέγη παμψηφεί τοιούτος, επί ψηφοφορησάντων 17 λαβών ψήφους 16, ο πρόεδρος των τυπογράφων και αντιπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου κ. Βασίλειος Τρουπάκης, όστις ανέλαβεν από της χθες τα καθήκοντα και τας υποχρεώσεις του γενικού γραμματέως του Εργατικού Κέντρου.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ θέμα συζητήσεως, ήτο η λήψις αποφάσεων σχετικώς με την υποδοχήν του αφικνουμένου ενταύθα την ερχομένην Παρασκευήν Γενικού Γραμματέως της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της Ελλάδος Εργατικού Γερουσιαστού κ. Δ. Στρατή. Άπαντα τα μέλη, άμα τη αγγελία της ενταύθα αφίξεώς του, κατενθουσιάσθησαν και απεφάσισαν όπως η γενησομένη προς τιμήν του κ. Στρατή υποδοχή γίνη όσον το δυνατόν περιφανεστέρα και επιβλητική.

-Ο Γεώργιος Γ. Καζάκος μεταβάς εις θέσιν «Μπούζι» και ακριβώς παρά τας εκβολάς του ποταμού Νέδα, ίνα κολυμβήση, μη γνωρίζων δε να κολυμβά παρεσύρθη υπό της θαλάσσης και επνίγη, ευρεθέντος του πτώματός του μετά τριήμερον εις θέσιν «Αγιαννάκης».