Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο Εισαγγελεύς Κορίνθου ετηλεγράφησε χθες ότι αυτοκίνητον επιβατικόν ερχόμενον εξ Αθηνών ου επέβαινον μεταξύ των άλλων και ο εκ Καλαμών Γεώργιος Ζαχαρόπουλος πρόεδρος των κρεοπωλών και ο υιός του ιερέως Αγίου Ιωάννου Θ. Θεοδωροπούλου, ανετράπη εις τινά πλησίον της Κορίνθου κρημνόν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ανατροπής ήτο να φονευθή ο Γεώργιος Ζαχαρόπουλος και να τραυματισθή κατά το μάλλον και ήττον σοβαρώς ο υιός του ιερέως κ. Θεοδωροπούλου. Άμα τη αγγελία του δυστυχήματος ο πρεσβύτερος αδελφός του Θεοδωροπούλου επιβάς πάραυτα αυτοκινήτου έλαβε την άγουσαν δια τας Αθήνας προς προϋπάντησιν του μεταφερομένου τραυματισθέντος αδελφού του.

-ΕΙΣ το χωρίον Βλαχόπουλον της Βουφράδος συνελλήφθησαν υπό του αποσπάσματος οι Νικόλαος Αβραμόπουλος, Δημ. Ν. Τριανταφυλλόπουλος, Δημ. Δημητρακόπουλος και Παν. Σωτηρόπουλος, καταγγελθέντες επί ενόπλω αντιστάσει κατά της αρχής. Οι συλληφθέντες ωδηγήθησαν χθες ενταύθα και παρεδόθησαν χθες το απόγευμα εις τον Εισαγγελέα.

-ΤΟ κοινοτικόν συμβούλιον Λογγάς απεφάσισε την κατασκευήν βατής οδού από της πρωτευούσης της κοινότητος μέχρι Αγίου Ανδρέου δια προσωπικής εργασίας των κατοίκων. Η σύνταξις της μελέτης ανετέθη εις τον μηχανικόν κ. Μπόμπολαν, ανετέθη δε εις τον πρόεδρον της κοινότητος να ενεργήση τα νόμιμα δια την αναγκαστικήν απαλλοτρίωσιν των καταλαμβανομένων υπό της οδού κτημάτων.