Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΥΠΟ του γραφείου του Νομιάτρου Μεσσηνίας παρεδόθη εις την Δημοτικήν Αρχήν και το Λαϊκόν Ιατρείον δαμαλίς προς εμβολιασμόν των κατοίκων. Επίσης οι επιθυμούντες εκ των ιατρών να προβούν εις εμβολιασμόν δύνανται να προμηθεύωνται δαμαλίδα εκ του γραφείου του Νομιάτρου.

-ΕΙΣ θέσιν «Λίμνες» της περιφερείας της Κοινότητος Βουναρίων φιλονικίσας ο 26ετής Γεώργιος Ηλ. Λεμπέσης μετά του αδελφού του Παντελή, εξήγαγε περίστροφον και επυροβόλησεν εις τον αέρα προς εκφοβισμόν. Ούτω δε ηνάγκασε τούτον να τραπή εις φυγήν. Ούτος συλληφθείς υπό των αστυνομικών οργάνων Κορώνης ωδηγήθη ενταύθα και παρεδόθη εις τον εισαγγελέα.

-ΠΡΟΧΘΕΣ ο Στυλιανός Ηλιόπουλος εκ Γκρούστεσι της Βουφράδος έχων προηγουμένας αφορμάς κατά του παντοπώλου Κυρ. Χριστοπούλου κατοίκου Πεταλιδίου, επετέθη κατ’ αυτού δια περιστρόφου, προσδραμόντα όμως τα αστυνομικά όργανα συνέλαβον τούτον προτού πραγματοποιήση τους σκοπούς του.

-ΤΟ Γεωργικόν μας Επιμελητήριον προς ενθάρρυνσιν της φιλοδασικής κινήσεως και προαγωγήν της κτηνοτροφίας διέθεσε δραχμάς 2.500 εις Φιλοδασικήν Ένωσιν Πύλου, 3.000 εις Φιλοδασικήν Ένωσιν Ανδριτσαίνης, 1.000 εις Σύλλογον Τεχνικών Ανδριτσαίνης, δια την αναδάσωσιν του πέριξ του Επικουρίου Απόλλωνος χώρου και 4.800, δια την βράβευσιν των εκλεκτών ζώων Ολυμπίας κατά την εμποροζωοπανήγυριν Ανδριτσαίνης.